Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

VATANDAŞLIĞI EN DEĞERLİ ÜLKELER BELLİ OLDU !!!

Hashtag

Hollanda'da Gronigen Üniversitesi'nde hukuk profesörü olarak görev yapan olan Dimitry Kochenov ile İsviçreli Henley & Partners şirketinin yöneticisi Christian Kälin dünyada vatandaşlığı en değerli ülkeleri sıraladı. Ortaya koyulan araştırmayla 160 ülke arasından vatandaşlığı en değerli ülke Fransa olurken Türkiye listede 76. sırada yer buldu.

Bu sıralamada Fransa’nın ardından Almanya ve Hollanda ikinci sırayı paylaşırken, Danimarka 3. sırayı aldı. Norveç ve İsveç 4. sırayı paylaşırken, İzlanda 5., Finlandiya 6., İtalya 7., İngiltere 8., . İrlanda 9., İspanya ise 10. sırada geldi. ABD, bu klasmanda 25. sırada yer aldı.

Araştırmayı düzenleyenlerden Dimitry Kochenov’a göre, Fransız pasaportuyla 160 ülkenin çoğuna vizesiz yolculuk yapılırken, yaklaşık 50 ülkede oturma ve çalışma iznine sahip olunabiliyor.

Euronews’ten Rahmi Gunduz’un haberine göre; AB ülkesi olması dışında, geçmiş tarihi bağları yüzünden çok sayıda eski sömürgesi olan ülkelerle ilişkisi de Fransa’yı bu konuda avantajlı duruma getiriyor.

Ekonomik güç, insani kalkınma, özgürlükler, barış, istikrar gibi kriterlerin de gözönünde bulundurularak not verilen sıralamada, en çok puanı yüzde 83,5 ile Fransa aldı. Türkiye yüzde 37 ile “vatandaşlığı orta kaliteli ülkeler içinde gösterildi. Türkiye bir önceki yıl bu klasmanda 82. sıradaydı. Listenin son sıralarında ise Somali ve Afganistan vatandaşlığı yerini aldı.

Kaynak: https://www.milligazete.com.tr/

. Towntalk
remove_red_eye341

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur