Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA'DAKİ HAKLARINIZ !!!

Hashtag

Merhaba Arkadaşlar,

Lütfen çalıştığınız işyerinde en az asgari ücret ödenmek şartı ile çalışın. Tabii ki bu eyaletten eyalete değişiyor. Haftada 40 saatten sonra fazla mesai ücretinizin 1,5 kat olarak ödenmesi lazım. Eğer nakit ödeme alıyorsanız, kaç saat çalıştığınıza ve ne miktar aldığınıza dair belgeniz olsun.Bazı arkadaşlar, çalıştıkları yerlerden sene sonu bitiminde W2 formu almadıklarını ve vergilerinin işveren tarafından ödendiğini söylemişti. Bu doğru değil. Her işveren işçisine W2 formu vermek zorundadır. Eğer kendi işinizde çalışıyorsanız o zaman 1099 formu olarak size gönderilmesi lazım.

Asla işvereninizden gelen tehditlere boyun eğmeyin. Sizi korkutmak amacıyla söylenenlere kulak vermeyin. Bir işçi olarak çalışma kurumundan ( Department of Labor ) haklarınız olduğunu unutmayın. Öğrenci iseniz F,J ve M vizeleri hakkında araştırma yaparak çalışma haklarınızı kontrol ediniz.

Kanunlar her zaman haklının yanındadır. Legal Statünüz sizi hiç bir zaman hakkınızı aramaktan vazgeçirmeye kalkmasın. Sağlık durumuzun iyi değilse hemen en yakın hastanenin acil servisine gidiniz. Hiç bir acil servis sizi geri çeviremez.

Son zamanlarda göçmenler bürosuna gelen şikayetlerin en çok Türkler tarafından yapıldığı hakkında laflar duydum. Bilmiyorum doğrumu eğer doğru ise gerçekten çok üzücü...

Diliniz, dininiz, cinsiyetiniz ve etnik kökeniniz den dolayı kimsenin size haksızlık yapmasına izin vermeyiniz. Yasalar sizi her zaman korumak zorundadır ve mahkemeler sizin içindir.

Eğer kiralık bir yer bulduysanız ev sahibi ile belgeli anlaşma yapın ( lease ) sizinle belgeli anlaşma yapmayan evsahiplerinden uzak durun. Eğer araba satın alıyorsanız mutlaka imzalı tescil belgesi isteyin ( title ) Belgenin üzerinde ipotekli olduğuna takdir yazı varsa ödendiğine karşı resmi belge verilmesi zorunludur yoksa satın almayın.

Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra ben amerikan vatandaşıyım veya yeşil kartım var ben zaten bunları biliyorum ve benim bildiklerimi neden yazıyorsun diye ileri geri seviyesiz bir yorum yapmayın. Bu yazım yeni gelenler ve bilmeyen içindir.

Kendinize iyi bakın. Allah yardımcımız olsun...

Hizmetler:

1- Trafik Kazaları

2- Yanlış Tıbbi Müdahele

3- Sakatlık

4- Tehlikeli Ilaçlar

Amerikada avukat mı bakıyorsunuz?

Ücretsiz Danışmanlık için bizi hemen arayın.

İletişim: Oğuz Özdemir

Telefon: 1-844-257-6102

E-mail: <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a>

OguzOzdemir.com

[email protected]

https://www.napolilaw.com/Turkce/

. Marketplace
chat_bubble_outline1
remove_red_eye1114

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur
Profile

Medar N. Kırşehirli

Merhaba, İstanbul'da yaşayan müzisyen, müzik öğretmeni, besteciyim. ABD' de branş(ımla) larımla ilgili çalışmak için sponsor firma arıyorum. Bu koyla ilgili yardımcı olup bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.