Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Toroslar'ın El Emeği, Belçika'ya Uzandı

Hashtag

Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde faaliyet gösteren Takı Tasarımı Kursu’nda eğitim alarak, takı tasarlayan kursiyerlerden Fatma Kocaoğlan, ürettiği ürünleri Belçika’ya götürerek satıyor.

Aynı zamanda kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise felçli olarak katıldığı belediye kursu sayesinde kolunu yeniden kullanmaya başladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlara hem ek gelir sağladıkları hem de hoşça vakit geçirdikleri alanlar sunuyor. Ayrıca kadınlar, bu sayede mesleki becerilerini geliştirerek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif, üreten ve iş gücü piyasasının talep ettiği niteliği karşılayacak elemanlar olarak yetişme fırsatı da buluyor.

Belçika’da yaşayan ve evlendikten sonra Toroslar’a yerleşen Fatma Kocaoğlan da bu fırsattan faydalanarak takı tasarımını öğrendi. Kocaoğlan, “Belediyemizin Takı Tasarım Kursu olduğunu öğrenince hemen katıldım. Burası sosyalleşmemi, çevre edinmemi sağladı. Tasarladığım ürünleri Belçika’ya götürerek orada da sattım. Çok beğendiler. Kendime ek gelir sağladım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a bizlere böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim.” dedi.

https://www.tarsusakdeniz.com/

. Towntalk
remove_red_eye280

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur