Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GÜMRÜĞE TAKILANLAR İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

Hashtag

İthalat izni alınmadığı için Türkiye gümrüklerinde el konulan araçların sahiplerince geri alınabilmesi başvurusu için süre kısaldı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan düzenlemeyle araç sahiplerinin gümrüğe takılan araçlarını geri alabilmeli için düzenleme yapılmıştı. Düzenleme kapsamında araç sahipleri 31 Aralık’a kadar başvuru yapabilecek.

Gümrüğe takılan 42 bin araç var

Türkiye’de geçen 4 aylık süreçte yapılan 2 bin 721 kişi başvurunun 719’u olumlu sonuçlandı. Türkiye gümrüklerinde el konulan 42 bin civarındaki kara taşıtı bulunuyor.

31 Aralık son gün

Araçları gümrüklerde alıkonulan kişiler 31 Aralık tarihine kadar başvuru yaptıkları takdirde araçlarını geri alabilecek. Yapılan düzenlemeye göre; Gerekli koşulların sağlanması durumunda, Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) yüzde 25’inin veya Gümrük Kanunu uyarınca el konulması muhtemel olan araçların bu durumunun gümrük idaresinin bilgisine girmeden kendiliğinden idareye bildirilmesi halinde ise ÖTV’nin yüzde 15’inin ödenmesi halinde araç hak sahibine iade edilecek.

Gümrükten 1.5 milyar gelir bekleniyor

Devlet geçen süreçte iadesi yapılan araçlardan 8 milyon 7 bin 459 liralık ÖTV geliri elde etti. Gümrüklerde tüm araçların iadesi durumunda ise beklenen gelir ise 1,5 milyar lira civarında.

. Towntalk
remove_red_eye310

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur