Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BREXİT ONAYLANDI !!! ANKARA ANLAŞMASINDA SON DURUM !!!

Hashtag

İngiltere’de Brexit yasası Avam Kamarası’nda kabul edildi.

358’e karşı 234 oyla kabul edilen yasa, Avam Kamarası’nda bir süre daha değişikliğe açık olarak bekletildikten sonra Lordlar Kamarası’na gönderilecek.

Başbakan Boris Johnson’ın AB ile vardığı Brexit anlaşmasına göre İngiltere 31 Ocak’ta AB’den ayrılacak.

Taraflar 2020 sonuna kadar, bundan sonraki ilişkilerini düzenleyecek kapsamlı bir anlaşma yapmaya çalışacak. O süreçte İngiltere’nin AB içindeki hakları ve yükümlülükleri büyük oranda aynı kalacak.

2020 sonuna kadar yeterli ilerleme sağlanamazsa bu tarihi ertelemek de mümkün olacak.

İngiltere’de bir önceki başbakan Theresa May, AB ile vardığı Brexit anlaşmasını Parlamento’da kabul ettirememişti.

Üçüncü denemesinde de başarısızlığa uğrayan May, koltuğunu Boris Johnson’a devretmişti.

ANKARA ANLAŞMASI SON DURUM

ANKARA ANLAŞMASI DEVAM EDİYOR!

Brexit 31 Ocak 2020 tarihinde resmen gerçekleşecek ve İngiltere Avrupa Birliği’nden resmen ayrılmış olacak. Elbette, bu kadar büyük bir ayrılma geçiş sürecini de beraberinde getiriyor. İngiltere, esasen 2 yıl süre ile Avrupa Birliği’nde fiilen kalmaya devam edecekti. Uzayan Brexit süreci, bu geçiş sürecinin kısa tutulması için politikacılar üzerinde baskı oluşturuyordu. Seçimin galibi Boris Johnson, ilk etapta belirlendiği gibi 2 yıl sürmesi gereken geçiş sürecini 1 yıl ile sınırlandıracağını açıkladı. Bu da demek oluyor ki İngiltere, 2020 Aralık ayına kadar fiilen Avrupa Birliği üyesi olmaya devam edecek. Ve bu da Ankara Anlaşması’nın 2020 Aralık ayına kadar devam edeceği anlamına geliyor. Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye yerleşmek isteyen vatandaşlarımızın şu anki hali ile Aralık 2020’ye kadar süreleri var. Bu konuda İngiltere İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz temmuz ayında açıklama yapmış ve geçiş süreci boyunca Ankara Anlaşması’nın devam edeceğini açıklamıştı. Vatandaşlarımız bu süre zarfında başvurularını yapabilecekler ve İngiltere’de kendi işlerini kurup yeni bir hayata başlayabilecekler.

. Towntalk
remove_red_eye3911

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur