Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

!! GAGNY’DE GAZİANTEP SOFRASI !!

Hashtag

LEZİZ KEBAP ÇEŞİTLERİ GAGNY’DEKİ GAZİANTEP SOFRASINDA.

Biz en iyisi İtalya’nın pizzası İspanya’nın Paellası arayışına girmeden çok fazla uzağa gitmeyelim, Gaziantep kebaplarının piştiği yere doğru yola çıkalım dedik.

Bildiğiniz gibi yöresel lezzetleri keşfetmek, “Benim memleketim bu!” diyenlere bile bilmedikleri yemekleri göstermek Paris’te yaşayanlar için yeni yerler keşfedip damağına düşkün yemesini içmesini bilenlere yol göstermek olsun işimiz dedik en büyük keyfimiz.

Leziz yemekler ve kebaplar yapan mekanları bulup ortaya çıkarmak.

Türkiye’nin değil dünyanın en değerli mutfaklarından bir tanesi olan, baklavası ve kebabıyla değil diğer damağa tad veren yemekleriyle de anılması gereken Gaziantep’in enfes kebap türleriyle ve lezzetiyle büyüleyen, kendine has özellikleriyle akıllara kazınan Gaziantep sofralarının olmazsa olmaz kebap çeşitleri.

* İçli köfte, Cumartesi günü akşamı özel olarak Çiğ köfte yoğruluyor. Son olarak Antep mutfağında bir de Lahmacun tatmak bir ayrıcalıktır.

Gaziantep deyince aklınıza daima baklava gelir.

Ancak başka yerlerde yediğiniz baklavaya benzemez bu baklava. İçinde bol bol Antep fıstığı vardır. Hazırlanışında kullanılan tereyağı bile özeldir. İşte bu restaurantta kebap ye kaburga ye ve daha sonra üzerine yediğiniz baklava içinizi bayıltmaz ama kendisine bayılırsınız. Bunun farkını anında hissedersiniz.

GaziAntep’in kebap diyarı olduğunu göz önünde tutarsak daha çok fazla kebap göreceksiniz demektir. İşte o kebapların bir çoğunu da Paris’in banliyösü Gagny’deki Gaziantep sofrasında bulursunuz.

Yalnız kebap yenilmiyor burada, İşkembe çorbasından Ezo geline bir çok çorba çeşidi pişiriliyor. Kamil ve Elif Erdoğan çiftinin sahibi olduğu Aile lokantası ferrah bir mekan burada Gaziantep’in bilinen kebap çeşitlerini tadabilirsiniz.

Meze çeşitleri de Gaziantep versiyonudur bilesiniz. Bir tabak yerken diğer mezelere eliniz gitmeden olmaz mutlaka tadına bakmak istersiniz. Bol çeşit meze ve hepsi de yörenin en beğenilenlerinden olanları getirilir masanıza.

Ayran mı sürhahi ile konulur masaya acılı kebap yanı sıra bol ayranla kebabın acısı geçiştirilir. Aile ortamında keyfle kebap yenilecek yeni açılan mekanlardan biri Gaziantep sofrası restaurantıdır.

Gaziantep Sofrasının Adresi : 188 alle de Montfermail 93220 Gagny.

İletişim : 01 56 49 01 60

. Marketplace
remove_red_eye474

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur