Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Aracını Türkiye’de bırakıp yurtdışına çıkacaklara kolaylık

Hashtag

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’ye getirdikleri yabancı plakalı aracını Türkiye’de bırakmak suretiyle yurtdışına çıkabilirler. Fakat vatandaşların taşıtını Türkiye’de bırakarak yurtdışına çıkmak için en yakın gümrük idaresine başvurmasına gerekiyordu. Yani yurt dışında kayıtlı araçları ile Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlar, taşıtsız olarak Türkiye’den çıkış yapmak istemeleri halinde Türkiye’de bırakılan yabancı plakalı taşıtı başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin taahhütname vermek için gümrük idarelerine gitmeleri gerekiyordu. Şimdi ise bu konuda önemli bir kolaylık getirildi.

Aracını Türkiye’de bırakanlar gümrüğe gitmeyecek

Artık bu işlemi gümrüğe gitmeden internet üzerinden kolayca yapmak mümkün. Vatandaşlarımız artık gümrük idarelerine gitmeye gerek kalmadan “Yurt Dışına Taşıtsız Çıkışlarda Taahhütname Verme ve Kaldırma” işlemlerini E-Devlet üzerinden kolayca yapabilirler.

Kaynak: https://www.turizmavrupa.com

. Towntalk
remove_red_eye362

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur