Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSIZ SANATÇI VE AYDINLARDAN GREVE DESTEK !!

Hashtag

FRANSIZ SANATÇI VE AYDINLAR GREVİ DESTEKLİYORLAR!

Fransa’da hayatı felç eden kamu çalışanlarının başlattığı ve 20 gündür süren grev yapan kamu çalışanlarına, Fransız, sanatçı, oyuncu ve aydınlar destek var.

Yaklaşık 40 kişi, kamu çalışanlarının Macron hükümetinin emeklilik reformu yasasına karşı 5 Aralık’tan bu yana sürdüren grevcilere, aydınlar olarak ekonomik olarak yardım etme çağrısında bulundular.

Ülkenin tanınmışları arasından 40 dolayında sanatçı, oyuncu, akademisyen ve yazar, 5 Aralık’tan buyana eylemde olan demiryolları çalışanlarının ekonomik olarak desteklenmesini istiyorlar.

Aydınlar yayımladıkları destek bildirisinde, demir yollarının Fransa’nın ortak değeri olduğu ve korunması gerektiğini vurguladılar. “Bizler RATP ve SNCF çalışanlarının emeklilik reformuna karşı başlattığı grevleri destekliyoruz. Grevcilerinin yanındayız” ifadesinde bulundular.

Aydınların, Açıklamasında şunlar belirtildi: “Grev yapanlar bizlerin ortak değerlerimizi koruyor. Emeklilik hakkı, patronların isteği ile elde edilen bir durumdan daha ziyade geçmişte büyüklerimizin mücadelesi sonucu elde edilmiş haklardır. Macron hükümeti mevcut olan 42 uygulamayı kaldırıp puan sistemini koymak istiyor. Gelecekteki emekliliğimiz çalışma hayatımız boyunca elde ettiğimiz haklarımızın en alt kısmı olarak belirlenmek isteniyor.

Biliyoruz Grev ülkeye ve hükümete çok pahalıya mal oluyor. Şimdiki emeklilik sistemini koruyabilmemiz için grev direnişinin devam etmesi gerekiyor. Bu deklarasyonun yayımlayan bizler sendikaların yaptığı ekonomik yardım çağrısına katkıda bulunacağız « denilen destek bildirisinde, 1995 ve 1968 grevlerinin unutulmamasını istiyoruz.

Daha evvel hükümetin planlarını boşa çıkartılmış olduğuna vurgu yapan aydınlar, 28 Aralık ile 9 Ocak’ta düzenlenecek protesto eylemlerinde hazır bulunacaklarını ifade ediyorlar.

Kaynak: hodrimeydan.net

. Towntalk
remove_red_eye297

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur