Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GURBETÇİLERİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK !!

Hashtag

Gurbetçileri ilgilendiren önemli değişiklik! Artık e-Devlet’ten alınabilecek!

Türkiye’ye araç ile gidip uçakla çıkacaklar artık kendilerine lazım olan taahhütnameyi e-Devlet üzerinden temin edebilecek.

2015 yılında yurt dışı plakalı araçların Türkiye’de kullanım süresinin 2 yıla çıkarılmasından sonra gurbetçileri ilgilendiren yeni bir değişikliğe daha imza atıldı. Türkiye’ye araçla giriş yapıp, araçlarını bırakarak yeniden uçakla yurt dışı çıkışı yapacakların gümrük idarelerinden kağıt alma mecburiyeti ortadan kaldırıldı.

E-Devlet üzerinden yapılabilecek

Yapılan yeni değişiklik ile, artık gümrük idaresine kadar gitmeden internetten tek tuş ile işleminizi gerçekleştirebileceksiniz. Yürürlüğe giren değişiklik ile “Yurt Dışına Taşıtsız Çıkışlarda Taahhütname Verme ve Kaldırma” işlemlerini e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Gümrük idaresinden kağıt almak gerekiyordu

Daha önce araçla Türkiye’ye girdikten sonra uçakla çıkmak isteyen herkes, gümrük idaresin giderek aracını Türkiye’de parka çektiğini, kendisi yurt dışındayken aracını kimsenin kullanmayacağına yönelik taahhüt veriyordu. Gümrük idaresinden aldığı kağıt ile ancak yurt dışına çıkabiliyordu.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye1154

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur