Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YANGIN NOEL TANIMIYOR !

Hashtag

Güney Avustralya Kırsal İtfaiyesi ekipleri, Adelaide Hills’deki orman yangınını kontrol altına almak için Noel Günü de mücadele edecek.

Bugün ve Boxing Day’de beklenen daha iyi hava koşulları, itfaiyecilere 25,000 hektarlık yangını kontrol altına alma şansı verecek.

Haftasonu ise 40 derece sıcakla birlikte şiddetli rüzgar bekleniyor, yetkililer durumu endişeyle karşılıyor.

Kırsal İtfaiyesi Başkanı Mark Jones, yangını kontrol altına alma çabaları sürerken, gönüllülerin çabalarının ilham verici olduğunu belirtti.

Jones, “Fedakarca zamanınızı, ailenizden uzakta zamanınızı veriyorsunuz ve toplumu korumak için kendinizi riske atıp maddi kayıplara göğüs geriyorsunuz” dedi.

Jones, bugün 200 kadar itfaiyecinin Hills’de görev yapacağını ve evlerinde olanların da göreve hazır olacaklarını duyurdu.

Başkan, “Yangınlar Noel ya da değil ayırt etmiyor ve itfaiyecilerimiz de ayırt etmiyor” diye konuştu.

Adelaide Hills yangının 84 ev ve yüzlerce ek bina yandı, 1 kişi hayatını kaybetti. Yangın için “izle ve harekete geç” uyarısı devam ediyor.

Şimdiye kadar eyalette 40,000 hektarlık alan kül oldu.

Tarım kayıpları da artıyor, 1100 hektarlık üzüm bağının yandığı ya da zarar gördüğü sanılıyor, bu alan bölgenin üzüm üretiminin üçte birine karşılık geliyor. Bölgede kiraz yetiştiricilerinin de büyük darbe aldığı belirtiliyor.

. Towntalk
remove_red_eye403

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur