Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

EV SAHİPLERİ & KİRACILAR DİKKAT ❗❗ 🏠

Hashtag

Mart ayında yürürlüğe girecek önemli değişikliklerle birlikte kiracılar artık sözleşmeleri erken feshetme konusunda daha özgür olacak.

NSW Adil Ticaret Ofisi’nin ilan ettiği reformlar, kiracılara evlerinin daha fazla kontrolüne sahip olma imkanı verirken, ev sahiplerine daha fazla sınırlama getiriyor.

NSW Emlak Enstitüsü Başkanı Leanne Pilkington, Konut Kiracılıkları Yasa Değişikliği 2018’de ve Konut Kiracılıkları Düzenlemesi 2019’daki reformların “önemli” olduğunu belirtti.

Değişikliklere göre, bir kiranın sabit dönemi geçtikten sonra ev sahipleri, periyodik bir sözleşmede yılda sadece 1 kez kira artışı yapabilecek.

Kiracılar da ayrıca sözleşme 23 Mart 2020’den sonra imzalanmışsa sözleşmeyi bozma hakkına sahip olacaklar. Aile içi şiddet kurbanlarının da ceza söz konusu olmadan sözleşmeyi bozmalarına izin verilecek.

Kiranın sabit döneminin çeyreğinden azı geçmişse, sözleşmeyi bozan kiracı 4 haftalık kira karşılığı bozma bedeli ödemek zorunda kalacak.

Kiranın sabit döneminin çeyreğinden fazlası geçmiş, fakat dönemin yarısından azı bitmişse, kiracının ödeyeceği bedel 3 haftaya inecek.

Sabit dönemin yarısı ile dörtte üçü arasında sözleşme bozulursa 2 haftalık kira kesilecek; sabit dönemin yüzde 75’inden fazlası geçmişse 1 haftalık kira bedeli ödenecek.

Reformlar ayrıca ev sahiplerine ve emlakçılara mülkleri yeni kiracılara pazarlama konusunda da sınırlama getirecek. Ev sahiplerinin mülkün fotoğraflarını ve video görüntülerini yayınlamadan önce kiracıdan yazılı izin alması gerekecek.

Kiracılar ev sahibinin izniyle küçük değişiklikler, tadilatlar yapabilecek, fakat ev sahibi eğer bu değişiklik ve tadilat önceden belirlenmiş bir listeden yapılıyorsa sebep göstermeden izin vermemezlik edemeyecek.

Diğer değişiklikler arasında tamiratların nasıl yapılacağı konusu da yer alıyor. Örneğin, kablolu duman alarmlarının değiştirilmesi, yetkili elektrikçi tarafından yapılmak zorunda olacak.

Su ve diğer kullanım ihtiyaçlarının ödenmemesi ayrıca kiranın ödenmemesi, kiracılığın sonlandırılmasıyla sonuçlanabilecek.

AVUSTRALYA POSTASI

. Towntalk
remove_red_eye318

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur