Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA NE KADAR YALNIZ ?

Hashtag

Hollanda'nın Rotterdam kentinde, evinin koridorunda yatan bir kadının 10 yıl önce öldüğünden kimsenin haberi yoktu.

Kapı arkasında biriken mektupları fark eden bir görevlinin polisi aramasıyla, 74 yaşındaki kadının yıllar önce hayata gözlerini yumduğu ortaya çıkmıştı.

"Kimse fark etmemiş" diyor Axel Dees.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dees, "Büyük bir şehirde, birinin 10 yıldır hayatta olmadığının fark edilmemesi büyük bir şoktu" diye ekliyor.

2013 yılında yaşanan olay, dönemin Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Hugo de Jonge'yi harekete geçirmiş, yalnızlıkla mücadelede yerel çapta bir yol haritası çıkarılmıştı. Bugünse Jonge sağlık bakanı olarak görev yapıyor, stratejisi ise ülke çapına yayılmış durumda.

Yalnızlık sadece Hollanda'da değil, Avrupa genelinde de yaygın bir problem. O kadar ki İngiltere ilk kez geçen yıl 'yalnızlıktan sorumlu bir bakanlık' kurdu.

Avrupa'da yalnızlığın istatistiği

Yalnızlıkla ilgili araştırmalarda en büyük sorun yeteri decede karşılaştırmalı verinin olmaması. Yalnızlık, kültürden kültüre, farklı yaş grupları arasında değişkenlik gösteren öznel bir duygu. Kapsamlı araştırmaların tarihinin çok uzun zamana dayanmaması da sorunun boyutunu anlamayı güçleştiren faktörlerden biri.

Avrupa Komisyonunun 2015 yılındaki bir çalışmasına göre Avrupalıların yüzde 7'si kendini yalnız hissediyor. Araştırmaya göre İtalya, Hollanda ve Fransa toplumdan uzak yaşayanların oranının en fazla olduğu ülke.

"Yardımına başvurabileceğiniz ya da dertleşebileceğiniz bir tanıdığınız var mı?" sorusuna "hayır" yanıtını verenlerin sayısının, diğerlerine göre daha az olduğu ülkeler ise Çekya, Slovakya ve Slovenya.

KAYNAK: https://tr.euronews.com/2019/12/25/avrupa-ne-kadar-yalniz-yalnizlikla-nasil-basa-cikiliyor

. Towntalk
remove_red_eye471

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur