Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Ankara Anlaşması Vize Uzatım İşlemleri

Hashtag

Ankara Anlaşması Vizesi ile iş sahibi olan kişiler öncelikle 1 yıllık oturum hakkı alabilmektedir. 1 yılın akabinde ise vize uzatma başvurusu yapılmalıdır. Bu uzatma 3 yıllık dilimler halinde gerçekleşir ve her 3 yıl sonunda yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

Ankara Anlaşması Vizesi, ilk aşamada başvuru sahibine 1 yıl olarak verilmektedir. Aslında bu 1 yıllık süre, başvuru sahibinin Home Office’e (İçişleri Bakanlığı) sunduğu iş planını uygulaması için bir deneme süresi olarak da algılanabilir. Çünkü 1 yılın sonunda Home Office, her şeyin planlandığı gibi gittiği kanaatine varırsa, başvuru sahibinin vizesini 3 yıl daha uzatmaktadır. Aksi takdirde, başvuru sahibinin vizesini iptal edebilmekte veya 3 yıl yerine yalnızca 1 ya da 2 yıl vize verebilmektedir.

Ankara Anlaşmasının ikinci aşaması olarak düşünülebilecek vize uzatma işlemi için; ilk 1 yıl içindeki alış satış faturalarınız, iş sözleşmeleriniz, sigorta kayıtlarınız, kira sözleşmeniz ve adınıza gelen faturalar gibi İngiltere’de yaşadığınızı ve işinizi başarı ile sürdüğünüzü gösteren evraklar temin edilmelidir. Uzatma dosyanız bir bakıma belirttiğiniz işi ilk yılınızda başarıyla yaptığınıza dair kanıtlardan oluşur.

Ankara Anlaşması Vize Uzatma İşlemi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Üç yıllık vize uzatma işlemlerinin başarı ile sonuçlanması, bir önceki dönemdeki başarınıza bağlıdır. Önemli ve kasıtlı bir hata yapmadıysanız bu işlem zor olmayacaktır. Ancak, eksik evrak sunulması ya da planlanan işin yapıldığının gerekli evraklarla ispat edilememesi durumunda, olumsuz yanıt alınabilmektedir. Bu nedenle müşterilerimize tavsiyemiz, oturumları devam ederken de danışmanlık almayı sürdürmeleri ve böylece 3 yılda bir yapılan uzatma başvuruları için hazırlıklı olabilmeleridir. Biz LexLegal ekibi olarak müşterilerimizi bu süreçte yalnız bırakmıyoruz. Olası bir hatanın yol açabileceği maddi ve manevi sonuçları öncesinden öngörerek sizleri risklerden koruyoruz.

KAYNAK: lexlegal.com/tr/ingiltere-vizeleri/ankara-anlasmasi-vize-uzatim-islemleri/

. Towntalk
remove_red_eye490

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur