Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA'DA 800 YILLIK GELENEK !

Hashtag

Tarihçilerin, Hollanda'da ilk kez 1200'lü yıllarda kullanıldığını belirlediği tahta ayakkabıların ülke kültüründe önemli bir yeri var.

Söğüt ağacından yapılan bu ayakkabılara Hollandalılar Clog/Klompen diyor.

Ayakkabıların kullanım sırasında su almaması için kullanılan ağaçlar, günlerce su içinde tutuluyor.

Marangoz tezgahlarında tamamen el işçiliği kullanılarak yapılan ayakkabılar, üzerine yapılan rengarenk resim ve motifler nedeniyle aynı zamanda toplumsal semboller de içeriyor.

Tarih boyunca; üzerlerinde herhangi bir motif bulunmayan ayakkabılar işçiler tarafından günlük yaşamda kullanılırken, dini motif yer alanlar kilise günü olan pazarları giyilmiş.

Sevgili ve eşlerin giydiklerinde sevgi desenleri bulunan bir çift tahta ayakkabı eskiden 5 saatte üretilirken, günümüz teknolojisinde bu süre 3 dakikaya kadar inmiş.

Ülkenin en ünlü tahta ayakkabı üretim merkezi Zaanse Schaans kasabası.

Kasabanın ustaları, hem ayakkabı satışından hem de özel gösterimlerden gelir elde ediyor.

Eskiden günlük yaşamda kullanılan bu ayakkabılar, günümüzde süs eşyası olarak ev dekorasyonlarında kullanılıyor.

Ayakkabıları ayaklarında denemek isteyenlere ise kalın yün çoraplar giymeleri öneriyor, aksi takdirde ayakların tahriş olabileceği hatırlatılıyor.

. Towntalk
remove_red_eye249

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur