Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ALMANYA'DA YALNIZ HİSSEDEN HERKES TELEFON ETTİ 📞

Hashtag

Almanya’da kendini yılbaşı ve Noel tatilinde yalnız hisseden bir çok kişi Silbertnetz Derneği’ni aradı. Yaşlı ve yalnız insansanlara destek için kurulan Silbertnez Derneği, Noel ve yılbaşı döneminde kendini yalnız hisseden bin 500 kişi ile telefonda dertleşti.

Almanya’da kendini yalnız hisseden aradı

Noel ve Yılbaşı döneminde insanlar sevdikleri ile vakit geçirirken kendini yalnız hisseden birçok insan Silbertnez Derneği’ni aradı. İnsanlara kendilerini yalnız hissetmemesi, sohbet ederek dertlerini anlatmasını sağlayan bu dernek yaşlılar için kuruldu. Manevi destek sağlayan dernek sayesinde noel ve yılbaşı döneminde telefon eden bin 500 kişi kendini yalnız hissetmedi. Telefon görüşmelerinin bir çoğu Almanya genelinden oluşurken en fazla aranan saatler ise akşam ve gece saatleri oldu.

Arayan kişilerin çoğu 60 yaş ve üzeri

Yeni yıl döneminde derneğe gelen telefonların bir çoğu aynı kişiler tarafından oluşurken, dernekle iletişim kuran kesimin geneli 60 yaş ve üzeri oldu. Telefon görüşmelerin süresi ise 1 saate kadar çıktı. Silbertnetz Derneği, anlamlı günlerden oluşan tatil zamanlarında daha çok arandığı için 24 saat hizmet veriyor. Normal günlerde ise 08:00 – 22:00 saatlerinde hizmet veriyor. Manevi destek hattında 13 kişi çalışırken 20 kişiyse gönüllü olarak görev yapıyor.

ARTI49

. Towntalk
remove_red_eye470

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur