Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

“Emir Kır partiden ihraç edilsin”

Hashtag

Geçtiğimiz dönemde Brüksel Parlamentosu’nda vekil olarak görev yapan Sosyalist Partili Simone Susskind, Le Vif dergisine verdiği röportajda “Emir Kır partiden ihraç edilsin” açıklamasında bulundu.

Yıllardır öğrencilere yönelik İsrail gezileri düzenlemekle bilinen ve zaman zaman sözde soykırımla ilgili çıkışlar yapmakla tanınan Susskind, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın 2018’te MHP’li Emirdağ Belediye Başkanı’nı ziyaret ettiğini ve son olarak geçtiğimiz Aralık ayında belediyeye kabul ettiği heyette iki MHP’li belediye başkanının bulunmasına isyan ederek, Başkan Kır’ın partinin disiplin kuruluna sevkedilmesini istedi.

Laurette Onkelinx döneminde de, sözde soykırım meselesi yüzünden parti yönetimine baskı yapan Susskind, Emir Kır’ı Türkiye’de sözde yaşanan olaylara karşı suskun olmakla suçladı.

Benoit Hons örneğini verdi

Cem Özdemir’i cesur buluyormuş

Emir Kır’ın Türk toplumunda lider konumunda olduğunu belirten Susskind, Türkiye karşıtı çıkışlarıyla tanınan Türk kökenli Alman siyasetçi Cem Özdemir’i cesur bulduğunu ifade etti.

Türkiye’de oy kullanıldığında Belçika’daki Türk seçmenlerin dörtte üçünün AK Parti’ye oy verdiklerine vurgu yapan Susskind, “Ama düşüncelerinizin cesaretine sahip olmalısınız. Türk asıllı Alman vekilleri gördüm, örneğin yeşil Cem Özdemir, Ermeni soykırımı konusunda çok cesur ve çok açık pozisyonlar alıyor. Partisinin lideriydi! Taviz vermemiz gereken şeyler var. Neden Türk kökenli bir Belçikalı temsilciden asgari cesaret istemeyelim ki?” şeklinde konuştu.

2019’da seçilemedi

Parti içerisinde aktif olan Simone Susskind, 2014 yılında yapılan bölge seçimlerinde aldığı 2 bin 207 oya havuzdan gelen 2 bin 207 oyun eklenmesiyle seçilen ancak 2019 seçimlerinde aldığı 2 bin 314 oya havuzdan oy gelmeyince seçilememişti.

. Towntalk
remove_red_eye243

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur