Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA SİGARA FİYATLARINA ZAM !!!

Hashtag

Hollanda'da sağlık bakanlığı sigaradan alınan vergi yükünü arttırmayı planlıyor. Bu tür vergilerin arttırılmasının sigara tüketiminin azaltılmasında büyük payı olduğu belirtilirken Nisan ayına kadar 20'lik sigara paketi başına €1 zam yapılması gerektiği söylendi. Bununla birlikte bir paket sigaranın 2023 yılına kadar en az € 12,80 olması gerektiği belirtildi.

Sigaranın zararları çok fazla olup insan vücuduna verdiği zararlarla birçok hastalığa neden olmaktadır. Hatta sigara kullanımı ölümlere bile neden olmaktadır. Sigaranın en çok neden olduğu hastalıklar kalp ve akciğer hastalıklarıdır.

Devlet sağlık bakanlığı müsteşarının da yaptığı bir söyleşide, çok sert tedbirlerle kanserojen uyarıcılara karşı mücadele başarılı olacağını açıkladı.

Hollanda'da her yıl 35.000 kişinin sigara, fazla kilo ve alkol kullanması sonucu öldüğünü açıklayan müsteşar, dumansız hava sahası uygulamasının kapsamının genişletilmesi amacıyla da çalışmalar başatacaklarını aktardı.

. Towntalk
remove_red_eye2105

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur