Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA DEMİRYOLU ŞİRKETİ ARALIK AYI ABONE ÜCRETİNİ GERİ ÖDEYECEK Mİ ?

Hashtag

Profile image

Pelin

Île-de-France

FRANSA DEMİRYOLU ŞİRKETİ ARALIK AYI ABONE ÜCRETİNİ GERİ ÖDEYECEK Mİ ?

Fransa iş verenler kuruluşu Medef, Emeklilik reformuna karşı başlatılan grev nedeniyle işyerine gelemeyen ve aylık olarak Metro, Banliyö Treni abonman bileti alanların abonman ücretlerinin toplu taşıma ağı RATP ev SNCF tarafından geri ödenmesi gerektiğini açıkladı. Medef: Paris ve banliyölere toplu taşıma ulaşımını sağlayan RATP ve SNCF, Aralık ayı boyunca grev dolayısıyla ulaşımın aksaması üzerine, iş yerlerinin kazancında % 30 oranında bir düşüş olduğu belirtildi.

Grev yüzünden işine gelemeyen çalışanların toplu taşıma ulaşımı kurumlarından aldıkları aylık abonman ücretinin % 50’sini işverenlerin ödediği belirtilen açıklamada, iş verenin zararının karşılanması istenildi. “Çalışma yasası gereği işyerinde 11 kişi çalıştıran işyeri çalışanların işyerine ulaşımda kullandıkları toplu taşıma kuruluşundan alınan aylık bilet ücretinin % 50 işveren tarafından karşılanıyor. Paris ve banliyöleri için ulaşımı sağlayan Metro, Otobüs,Tramway ve Banliyö trenleri için işveren tarafından ödenin yıllık miktar 4 Milyar Euro dolayında olduğu belirtildi.

Medef: yaptığı açıklamada, Paris ve banliyöleri için ulaşımı sağlayan kamu ulaşımının finansmanının yarısına katkıda bulunmalarını isteyen kurum maalesef beklenilen hizmeti verememiş, bir çok işyeri önceki yıla göre% 30’luk bir ciro kaybına neden olmuştur denildi.

Bu nedenle “Aralık ayı için ulaşım abonesi almış olanların abone ücretlerinin geri ödenmesi talep ediliyor ve grev devam ederse Ocak ayı abonman ücretinin de aynı şekilde ödenmesi talep edileceğini açıkladı. SNCF ve RATP ile imzalanan sözleşme gereği, 3 banliyö treninden en az birini çalıştırmayı taahhüt ettiği hatırlatıldı.

Paris ev Banliyö toplu taşımayı ulaşımını sağlayan RATP, yoğun saatler içerisinde RER A ve B, metro ve benzeri ulaşım araçları için sözleşme gereği % 50 yükümlülüğü yüklenmiştir. RATP sözcüsü ise “Tazminat ilkesi oluşturuldu” dedi.

Ancak, grev başladığından bu yana Metro otobüs ve tramvaylar ile büyük ölçüde RER üzerindeki yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz” derken SNCF Genel müdürü Alain Krakovitch ” anlaşma gereği asgari hizmetin verilemediği ulaşım yönlerinin her birinde” müşteriler için telafi etmeyi taahhüt etti.

Kaynak: hodrimeydan.net

. Towntalk
remove_red_eye186

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur