Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

T.C. Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy Göreve Başladı

Hashtag

Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy’un Göreve Başlaması Vesilesiyle bir basın açıklaması yayınladı.

Belçika Türk Toplumunun Değerli Mensupları, Vatandaşlarımız ve Belçikalı Dostlar, 15 Ocak 2020 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Belçika Krallığı nezdindeki Büyükelçisi olarak görevime başlamış bulunuyorum. Köklü ilişkilere sahip olduğumuz dost ve müttefik bir ülkede Türkiye’yi temsil edecek olmak benim için ayrıcalıktır.

Belçika ile ikili ilişkilerimizi, dost, müttefik ve partner olarak, mümkün olan her alanda ortak yararlar ve değerler temelinde bütüncül bir anlayışla ileri götürebilmek önceliğimizdir. Bu kapsamda, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yapıcı diyalog ve işbirliği her zaman esastır.

Bu bağlamda, Belçika ile aramızda karşılıklı üst düzey ziyaretlerin ve resmi temasların yoğunlaştırılmasına, ekonomik ve ticari alandaki ilişkilerimize ülkelerimizin potansiyelini yansıtacak şekilde ivme kazandırılmasına, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesine, turizm ve kültürel ilişkilerimizin güçlendirilmesine özel önem atfediyoruz.

2015 yılında Europalia Kültür Festivali’ne Türkiye’nin onur konuğu olarak katılması, Majesteleri Kral Philippe’in, 2012 yılında Veliaht Prensliği döneminde beraberinde iş dünyasından 400 kişilik bir heyetle ülkemize bir ekonomik misyon ziyaretinde bulunması gibi önemli etkinliklerin benzerlerinin önümüzdeki dönemde ülkelerimiz arasında yeniden planlanarak yapıcı ve olumlu bir gündem oluşturulması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Kültür, turizm ve ekonomi, iki ülke ve halkları arasındaki birlikte yaşama kültürünün ileri götürülmesinde öne çıkan alanlarımızdır. Birlikte yaşama kültürünün daha da gelişmesi ülkelerimizin ve halklarımızın birbirlerini daha iyi tanıyıp anlayabilmelerine katkı sağlamaktadır.

Değerli Vatandaşlarımız, Belçika Türk toplumunun mümtaz temsilcileri,

Belçika ile ilişkilerimizin en önemli boyutlarından birini 2020 yılında 56. Yıldönümünü idrak edeceğimiz İkili İşgücü Anlaşması çerçevesinde Belçika’ya gelen ve aradan geçen yarım asrı aşan sürede Belçika’ya her alanda önemli katkılar sağlayarak Belçika toplumu ile örnek düzeyde bir uyum sergileyen Türk toplumu oluşturmaktadır. Sizlerin kapsayıcı toplum anlayışı temelinde, bu güzel ülkede, ayrımcılığa uğramadan hak ve hukukunuz korunarak her iki ülkenin de ortak refahına katkı sağlar şekilde huzurlu ve mutlu yaşaması herkesin ortak temennisidir.

Büyükelçiliğimize sağlayacağınız değerli katkılarınız ve desteğiniz için de şahsım ve Büyükelçiliğimizdeki tüm mesai arkadaşlarım adına peşin teşekkürlerimi sunuyor, gerek Büyükelçiliğimizin gerek Başkonsolosluklarımızın kapılarının sizlere daima açık olduğunu vurguluyor, bu vesileyle ayrıca, 2020 yılının hepinize sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.

Dr. Hasan Ulusoy

Büyükelçi

. Towntalk
remove_red_eye226

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur