Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

LONDRA-PRAG GEZİSİ

Hashtag

SIRADAKI GEZIMIZ PRAG Fiyat £285

London stanstead

20 Nisan 08:10- 10:50 Stanstead-Prag

22 Nisan 20:40 -21:35 Prag-Stanstead

Fiyata dahil olanlar ucak bileti,Hotel+Hotel transferi,kahvalti.yuruyus turlari

DEPOZIT £100 Tel 07887404969 Sengul hanim

Eco travel shop sponsorlugunda

Tarihte hoş bir yolculuğa çıkmak isteyen herkesin hayranlıkla gezdiği bir şehir.Her dakika romantizmi yaşamak isteyen aşıklara hitap eden ünlü Charles Köprüsü ve köprünün her yanını süsleyen heykelleri ve akşam kaleden yansıyan ışıkların altında tekne gezintisi yapılabilen Vltava Nehri’yle Avrupa‘nın en romantik ve güzel şehirlerinden. Arnavut kaldırımlı caddelerde yürürken sizi asıl etkileyenin kentin mimari güzelliklerden çok daha fazlası olduğunu hissedeceksiniz Şehrin kültür – sanatla dolu dolu olduğunu ama bir yandan da Rilke ,Kafka, Kundera hatta Nazım Hikmet’e ilham veren bir ruhu olduğunu duyumsuyorsunuz.

Old Town Meydanı

Tarihte idamlar, kuşatmalar ve ödül törenleri gibi birçok olaya şahitlik etmiş olan Eski Şehir Meydanı, faytonlar dışında trafiğe kapalı. Franz Kafka’nın yaşadığı ev de yine bu meydanda bulunuyor. Asıl adıyla Staromestske Namesti, görüp görebileceğiniz en zengin meydanlardan biri. İki dünya savaşı ve çeşitli felaketlerden sağ çıkabilen tarihi yapılar, dönemlerine özgü Barok, neo-klasik veya Rokoko stilleriyle restore edilmiş ve bugüne kadar gelebilmiş. Hemen her köşesinde tarihinin izlerini görmek mümkün olduğu için de pek çok Prag turu buradan başlatılıyor.

Prag Kalesi

Cek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yer alan Prag Kalesi, 10. yüzyılda inşa edilmiş dünyanın en büyük kalelerinden biridir.Charles Köprüsünü geçtikten sonra karşınızda Dünyanın en büyük kalesini bulacaksınız. Yapımına 9.yüzyılda başlanan kale, 570 metre uzunluğunda ve 130 metre genişliğinde olup Guinnes rekorlar kitabına göre antik kale türünde Dünyanın en büyük kalesidir. Kale içinde çok sayıda müze, sanat galerisi ve dini yapı bulunur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu kaleyi mutlaka ziyaret edin. Prag ziyaretinizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yapıların başında gelmektedir.

Charles Köprüsü

İçinden nehir geçen bir şehir olur da köprüsü olmaz mı, şehrin en ünlü köprüsü Karl Köprüsü. 1357 yılında Kral 4. Charles tarafından yaptırılan Karl Köprüsü’ nün inşaatında her yıl 10 bin yumurta akı kullanıldığı iddia ediliyor. Üzerinde tarihi 30 kadar heykelcik var ancak bu heykellerin hepsi replika, orijinalleri ise Ulusal Galeri’de sergileniyor.

Meşhur Prag Dans Eden Ev

Önünde çekilen ya da çekilmeye çalışılan yaratıcı fotoğraflarla tanıdığınız dans eden ev şehrin geri kalanının aksine oldukça yeni ve modern bir bina, hatta bu yüzden yerel halkın şehrin havasını bozuyor gerekçesiyle önce karşı çıktığı ancak sonra ünlenince çok sevildiği söylenir.

Osmanlı Figürlü Astronomik Saat

Dünyada çalışan en eski saatten bahsediyoruz ancak 1410 yılında yapılan bu saat, üzerindeki astronomik çizimi, üç ayrı zamanı göstermesi ve her saat başı gerçekleşen animasyonu ile bildiğimiz klasik saatlerden çok daha fazlası! Üç bölümden oluşan Astronomik Saat’te, dairenin üzerinde, her saat başı 12 havarinin göründüğü “pencere bölümü”; değişik zamanları gösteren “saat bölüm’’ ve burçları gösteren “takvim bölümü” bulunuyor.

Aziz Vitus Katedrali

Prag Kalesi dünyanın en büyük ve en görkemli kalesi ve Prag gezilecek yerler rotası için de en uygun başlangıç noktası. Farklı mimari tarzlarda saray ve kiliselerin yer aldığı oldukça büyük bir kompleks olan kale inşa edildiği 880’den bu yana kentin siluetinin önemli bir parçası. Turistlerin içeri girmek için uzun kuyruklar oluşturduğu kalede, her mekanı ayrıntılarıyla göreyim derseniz en az yarım gün ayırmanız gerekiyor.

Cazibe Sammali‎ ( www.facebook.com/profile.php?id=100011369904396 )

. Events
remove_red_eye210

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur