Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BİR NEFES ANADOLU

Hashtag

BİR NEFES ANADOLU

Bin yıldan fazladır süregelen ANADOLU AŞIKLIK GELENEĞİ'ni ve bu geleneğin içindeki beş ozanın hayatının anlatılıp, eserlerinin çalıp söylendiği bir anlatı tiyatrosudur .

Temsil perküsyon sanatçısı ERSEN KİLLİK'in iki dakikalık performansı ile başlıyor. Hemen peşinden HACI BEKTAŞ VELİ'nin, PİR SULTAN ABDAL'ın, YUNUS EMRE'nin, HALLACI MANSUR'un ve ŞAH HATAYİ'nin sözlerinden oluşan bir bölüm karşılıyor sizi. Cura ile başlayan bölüm , şelpe bağlama ve oğur sazı ile sizi destansı bir yolculuğa çıkarıyor. Tüm bunları oyun boyunca beş farklı bağlama çalan ünlü bağlama sanatçısı SALİH GÜNDOĞDU'dan dinliyorsunuz. Devlet Tiyatroları sanatçısı MURAT ASLAN anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Bize AŞIKLIK GELENEĞİ ve temsille ilgili kısa bir ön bilgi veriyor. Sonra temsilde sırasıyla AŞIK VEYSEL, NEŞET ERTAŞ, AŞIK MAHZUNİ ŞERİF, ALİ EKBER ÇİÇEK ve NESİMİ ÇİMEN'in hayatları anlatılıyor. Bu aşıkların toplam 17 eseri çalıp söyleniyor.oyunun tema muzigi sizi çok etkileyebilir.Tema müziği bu üç sanatçının aylarca üzerinde çalıştığı ortak bir ürün... Son türküyü sanatçılar seyircilerle beraber söylüyor.

Oyundaki hikayeler zaman zaman sizi duygulandıracak kimi zaman da gülümsetecek. Biletinizi temsil sırasında elinizde bulundurun. Çünkü temsilde ona iki kez ihtiyaç duyacaksınız.

Alışılmış klasik tiyatronun dışında, pek denenmemiş fakat soluk almadan ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız nahif, samimi ve duygulu bir oyun izleyeceksiniz...

ŞİMDİDEN İYİ SEYİRLER...

Emine Tatlises

. Events
remove_red_eye306

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur