Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

LOUVRE MÜZESİ ÇALIŞANLARI GREVDE !!

Hashtag

Profile image

Can

Île-de-France

LOUVRE MÜZESİ ÇALIŞANLARI GREVE KATILDI MÜZE KAPALI !!

Fransa’da emeklilik reformuna karşıtı greve Louvre Müzesi çalışanları da katıldı. Fransa’da geçen yıl 5 Aralık’ta başlayan hala hazırda 50 günden bu yana süren emeklilik reformu karşıtı greve Başkent Paris’in dünyaca ünlü Louvre Müzesi çalışanlarının da grev yapanlara destek vermek amacıyla greve gitmeleri üzerine Müze ziyaretçilerine kapılarını kapattı.Louvre Müzesi çalışanlarına destek için gelen diğer kamu çalışanı grevciler sabah erken saatlerde müzenin önüne gelerek salonlara giriş kapılarını bloke ettiler.

Eylemciler, cam piramidin altında barikat kurarak, müzeye girişi tamamen durdurdular. Bunun üzerine Müze yönetimi, kapıları kapatmak zorunda kaldı. Sendikalar arası iletişim birliği tarafından hazırlanan bildiri okundu, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Emmanuel Macron’un seçimin ardından kutlamaları Louvre müzesinde yapmış olduğu hatırlatılarak, Sendikal muhalefet cephesi, Louvre Müzesi Piramidi’nin kalbinde Macron’a karşı duruyor” yazılı bildiride ayrıca, grevciler şu açıklamayı yaptılar:

“Louvre Müzesi çalışanlarının her geçen gün çalışma şartları özellikle efektif kaybı, eğretilik ve devletin sahip çıkmaması nedeniyle günden güne kötüleşirken, hükümetin emeklilik ücretlerini düşürmeyi hedefleyen puanlı emeklilik sistemi projesine katılmalarının düşünelemiyeceğini.” Ifade ettiler. Louvre çalışanları, hükümetin emeklilik reformunun geri çekilmesi için eylemleri büyütmeye çağırdı. Louvre Müzesi geçen yıl 2019 da dünyanın en fazla ziyaretçi kabul eden müzesi olarak kaldığı hatırlatıldı ve Müze geçen yıl 9.6 milyon kişi tarafından ziyaret edildiği, bir yıl evveli 2018’de aynı şekilde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Müze. 2017 yılından bu yana müzeye ziyaretçi akınında yüzde 25’lik bir artış olduğu belirtildi.

Kaynak: hodrimeydan.net

. Towntalk
remove_red_eye199

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur