Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA SOSYAL HİZMET BANKALARI

Hashtag

Ontario’da ihtiyaç sahibi kişilerin gerekli hizmetleri alabilmeleri için başvurmaları gereken ilk durak 211 Ontario.

Özellikle ülkeye yeni gelenler için önemli bilgiler ve referanslar sağlayan 211 birçok hizmeti ücretsiz bir şekilde sağlıyor.

Aile içi şiddet, evsizlik, psikolojik destek, hukuki ihtiyaçlar, gelir yardımı gibi konular başta olmak üzere profesyoneller tarafından sunulan hizmetlerde, yaş, cinsel tercih ya da engellilik gibi hassasiyetler göz önünde bulunduruluyor.

Ontario eyaleti ve United Way tarafından sunulan bu hizmetlerin en çok tercih edilenleri ise temel gıda malzemesi ihityacının karşılanmasına destek sağlayan Food Bank ve yeni gelenler ya da topluma yeniden kazandırılan kişiler için mobilya ya da ev ihtiyaçlarının sağlanmasına destek veren Furniture Bank geliyor.

211 ve destekleyen kurumlar tarafından sunulan bu hizmet, engel sebebiyle evden çıkamayan kişiler için eve ücretsiz gıda servisinin gönderilmesi, bebek bezi ya da mama gibi ihtiyaçların karşılanması, okullarda yemek programlarının yürütülmesi veya yiyecek güvenliği hakkında toplumun bilgilendirilmesi gibi hizmetler sunuyor.

Furniture Bank olarak bilinen mobilya bankası ise kullanılmayan eşyaları toparlayıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz bir şekilde dağıyor.

2001 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak hizmet sunmaya başlayan 211 kurumunda yapılan ankette katılımcıların %82’sinin sunulan hizmetlerden gayet memnun kaldığı, %86’sının ihtiyaçlarına yönelik sevkedildiği ve %87’sinin daha iyi yaşam koşullarına ulaştığı belirlenirken, 211.ca adresi üzerinden tüm Kanada’ya verilen hizmetlerden memnuniyet oranı ise çok daha yüksek.

Başta United Way olmak üzere, federal düzeyde Göçmenlik ve Sığınmacılık Bakanlığı ve Green Shield Canada, eyalet düzeyinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, The Ontario Trillium Vakfı ve tüm özel bağışlarla desteklenen 211 sosyal yardım kurumu, 150 dilde 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

211ontario.ca internet adresinden, 211 no’lu telefondan, <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a> email adresinden ya da sosyal medya platformalrında 211 Central – Findhelp kullanıcı ismiyle faaliyet gösteren 211 kurumu, Kanada dışından ise www.211.org adresinden acil destek sağlıyor.

http://www.perfectgazete.com/

. Towntalk
remove_red_eye888

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur