Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Almanya Vizesi için gerekli Belgeler Nelerdir?

Hashtag

Almanya Konsolosluğu.net sitesinden alınarak tarafınıza sunduğumuz Almaya vizesi için gerekli belgelere ait tüm detaylar yazımızın devamında yer almaktadır.

Almanya vizesi, Almanya’ya 90(doksan) gün ve daha kısa süreli örneğin turistik, aile/arkadaş ziyareti, ticari ve bunlara benzer amaçlı olarak mı ya da eğitim almak, çalışmak, aile birleşimi gibi 91(doksan bir) gün ve daha uzun süreli oturum amaçlı bir seyahat mi yapacaksınız? Lütfen öncelikle seyahat sürenize karar verin.

Almanya vize başvurusu iki türe ayrılmaktadır. Eğer seyahat süreniz doksan gün ve daha kısa süreli olacaksa Schengen, daha uzun süreli olacaksa Ulusal vize türüne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Ulusal vize başvurusu ise yalnızca Ankara, İstanbul ve İzmir konsolosluklarına randevu alınarak yapılabilmektedir.

Almanya Vize için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Almanya vizesi için gerekli evraklar listesi, seyahat sürenize ve amacınıza göre değişiklikler göstermektedir. Eğer, Almanya’ya 90 günden kısa süreli turistik, ziyaret veya iş gezisi planınız varsa Schengen vizesine (C tipi vize) başvurmanız gerekiyorsa bu sayfada yer alan bilgiler sizin için yeterli olacaktır. Bu sayfada yer alan bilgiler 2020 yılı için güncel evrak listesidir.

Pasaport: Yeni pasaport başvurusu yapacaksanız en az bir yıllık geçerli olması önemlidir. Eğer daha önceden bir pasaportunuz varsa ve dönüş tarihinizden itibaren 3 ay daha geçerlilik süresi kalıyor ise bu pasaport ile başvuru yapabilirsiniz. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.

Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir. 18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.

Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş,Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, arka fonu beyaz, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir.

Online Başvuru Formu: Tüm alanlar eksiz ve hatasız olamalıdır. Doldurduğunuz formun çıktısını başvuru günü yanınızda getirmelisiniz. Hatalı doldurulan form vize talebinize olumsuz yanıt almanıza neden olabilir. Yeterli bilginiz yok ise bizden destek alınız.

Not: Dilerseniz bu form şirketimiz tarafından sizin adınıza doldurulmaktadır.

Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı ve Schengen bölgesinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.

Not: Eğer istenilirse seyahat sigortası şirketimiz tarafından sizin adınıza yaptırılmaktadır.

Konaklama Belgesi: Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Konaklama rezervasyonları otel, pansiyon veya ilgili ülkeden davet eden kişinin evinde kalacaksanız yabancılar dairesince yada bağlı bulundukları Belediye kurumlarından hazırlattığı onaylı davetiyenin geçerli aslı ile birlikte fotokopisi de ibraz edilmelidir.

Seyahat Gidiş Dönüş Belgesi: Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.

Not: Kurumumuz vizeniz çıkmadan bilet almanızı kesinlikle önermemektedir. Bu durumda dilerseniz sizin adınıza geçici bir rezervasyon belgesi hazırlayabiliriz.

Nüfus Kayıt Örneği Aslı: Türk vatandaşları için; Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği mühürlü aslı ibraz edilmelidir. Düşünceler kısmı doldurulmuş olmalıdır. (Ticari başvurularda gerek yoktur)

Davetiye Belgeleri:

Eğer gidiş amacınız bir aile/arkadaş ziyareti ise Almanya’dan davet eden tarafından adınıza gönderilen davetiye belgesinin aslını dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.

Ticari amaçla ziyaret ediyorsanız, ilgili ülkede ki firmadan adınıza gönderilmiş davetiyenin çıktısı yeterlidir.

Fuar ziyareti ise fuar katılım belgesi veya bileti sunmanız gerekmektedir.

Kısa süreli erasmus, dil öğrenimi ve benzeri faaliyetler içinde adınıza gönderilmiş bir kayıt belgesi gerekmektedir.

Not: Turistik vize başvurularında davetiye istenmez.

Banka Hesap Hareketleri: Sürekli çalıştığınız güncel hesap hareketleri olan bankanızdan son 3(üç) ya ait hesap dökümü. Çalışanlar, memurlar ve emekliler maaş aldıkları bankadan almaları zorunludur. Varsa ek olarak diğer banka hesap hareketlerini ekleyebilirler.

Ek Gelir Belgeleri: Varsa eğer tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.

Mesleki Belgeler:

İş Yeri Sahipleri : oda kaydı, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, güncel vergi levhası ve varsa ek gelir belgelerini sunmalıdırlar.

Çalışanlar : Görev yazısı, gidiş dönüş tarihleri için izin yazısı, maaş bordrosu, sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi sunmalıdırlar.

Emekliler : Emekli olduklarını gösteren belge sunmaları yeterlidir.

Memurlar : Görev yazısı, izin yazısı ve maaş bordrosu

Çiftçiler : Ziraat odasından alınmış çiftçilik belgesi, sigorta hizmet dökümü.

Öğrenciler : Öğrenci Belgesi

Belirli bir maddi geliri olmayanlar: ( öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerini hazırlamalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı ve fotokopisi alınması ve çocuklara ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanması gerekmektedir.

Kaynak; https://almanyakonsoloslugu.net/vize/gerekli-evraklar/

. Towntalk
remove_red_eye295

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur