Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AB KUŞ GRİBİ NEDENİYLE KÜMES HAYVANI İTHALATINI KAPATTI !!

Hashtag

AB, kuş gribi nedeniyle Ukrayna’dan kümes hayvanı eti ithalatını kapattı!

Ukrayna Devlet Tüketici Hizmetleri basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa Komisyonu, Ukrayna’dan Avrupa’ya kümes hayvanı eti, kümes hayvanı eti ürünleri ve termal olarak işlenmemiş kümes hayvanları ürünlerinin ithalatını geçici olarak yasakladı.

Basın servisinin belirttiğine göre, yumurta ve yumurta ürünleri bu kısıtlamalara girmemektedir.

Devlet Tüketici Hizmetleri, Ukrayna, uluslararası yükümlülüklere uygun olarak, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) üyesi olarak, uluslararası ticaret ortaklarına kuş gribinin tespiti konusunda derhal bilgi verdiğini söyledi. Kuş gribinin kontrolü ve ortadan kaldırılmasına yönelik Ukrayna’nın uyguladığı önlemlerin, AB üye devletleri tarafından uygulanan önlemlere eşdeğer kabul edilmektedir.

Açıklamada, “Çok sayıda denklik değerlendirme misyonu, müzakere ve ön anlaşmaların sonuçları göz önüne alındığında, AB’nin söz konusu kararı Ukrayna tarafı için şaşırtıcı derecede beklenmedik bir durumdur” denildi.

Ukrayna ticaret temsilcisi Taras Kaçka tarafından Facebook sayfasından duyurulduğuna göre Ukrayna makamları, Ukrayna tavuğunun Avrupa Birliği‘ne ithalatıyla ilgili kısıtlamaları kaldırmak için Avrupa Komisyonu temsilcilerine başvuracaklar.

Kaçka’ya göre AB’nin kuş gribi nedeniyle tedbirleri olması gerekenden çok daha ağır, ancak Ukrayna hükümeti Ukrayna ihracatçıları için tüm kısıtlamaları kaldırmak için hızlı bir şekilde çalışmaya hazır.

Kaçka “Şimdi doğru yönde kanalize olmak için fırsat var. Bu ve önümüzdeki hafta Brüksel’de gerekli tüm istişareleri yapacağız … Ne yazık ki, bu konunun Ukrayna için önemi ve aciliyeti nedeniyle, sağlık ve bitki sağlığı alanında AB ile diğer önemli işbirliği üzerindeki çalışmaları askıya almak zorundayız.” dedi.

Kaynak: ukrhaber.com

. Towntalk
remove_red_eye464

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur