Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YENİ GÖÇ SİSTEMİ

Hashtag

İngiltere 31 Ocak tarihinde res­men Avrupa Birliği’nden ayrılmış olsa da 11 ay devam edecek geçiş sürecinde aynı kurallar uygulan­maya devam edecek.

Boris Johnson hükümeti, bu sürecin ardından devreye girecek yeni göç sisteminde pasaporta de­ğil kişinin yeteneklerine önem ve­rilmesini ve hangi ülkeden olursa olsun herkese eşit davranılmasını hedefliyor. Bu hedefler doğrultu­sunda, 31 Aralık 2020’den sonra Avustralya tarzı puanlı göç sistemi uygulanması ve İngiltere’ye göç et­mek isteyenlerin başvurularının bu sisteme göre değerlendirilmesi planlanıyor.

Geçiş döneminin uzatılmaması halinde, 31 Aralık 2020 sonrasında İngiltere’ye seyahat etmek isteyen AB vatandaşlarına da vize uygulan­maya başlanacak.İngiltere’de yaşa­mak isteyen AB vatandaşlarının bu dönem sona ermeden ülkeye yer­leşmeleri ve 30 Haziran 2021’e ka­dar “EU Settlement Scheme” uygu­lamasına başvurmaları gerekiyor.

İngiltere Başbakanı Boris John­son, bilim insanları ve alanında uz­man kişilere yönelik yeni bir otu­rum ve çalışma izninin 20 Şubat tarihinden itibaren uygulamaya geçeceğini de açıklamıştı.

Bu vizenin yıllık kaç kişiye veri­leceği konusunda bir üst sınır bu­lunmuyor. İngiltere halihazırda bir yetenek vizesi uyguluyor ve bunun da yıllık 2 bin kişilik sınırı var.

Ozoran Turkan Solicitors’dan Avukat Dudu Ozoran, Brexit sonrası göçmenlikle ilgili Olay Gazetesi’ne şu açıklamalarda bu­lundu:

“Eğer Birleşik Krallık için kalıcı bir ikamet belgeniz varsa, mavi (İsviçre vatandaşları için pembe) ‘residence documentation’ kitap­çığınızın içinde bir sertifika veya pasaportunuzun içinde bir serti­fika olacaktır. Eğer Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) veya İsviçre vatandaşı değilse­niz, kalıcı ikametinizi kanıtlayan biyometrik bir ikamet kartınız olacaktır.

“Belgenizin üzerinde ‘registra­tion certificate’ yazıyorsa, bu bir kalıcı ikamet belgesi değildir. AB, EEA veya İsviçre vatandaşıysanız, biyometrik ikamet kartınızda ‘Per­manent Residence Status’ yaza­caktır. EEA ülkeleri, Avrupa Bir­liği ülkelerini ve ayrıca İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç’i kapsıyor.

“30 Haziran 2021’den sonra Bir­leşik Krallık içerisinde yaşamaya devam etmek için bu tarihten önce ya ‘EU Settlement Scheme’ uygulamasına ya da vatandaşlığa başvurmanız gerekiyor.

“Eğer ‘indefinite leave to enter’ veya indefinite leave to remain’ (ILR) göç statüsüne sahipseniz, pasaportunuzun içinde bir damga veya İçişler Bakanlığı’ndan bir mektubunuz olmalıdır. Bunların yerine ‘vignette’ veya biyometrik ikamet izniniz de olabilir.

“Böyle bir göç statüsüne sa­hipseniz, ‘EU Settlement Scheme’ uygulamasına başvurmadan Bir­leşik Krallık içerisinde yaşamaya devam edebilirsiniz. Buna rağ­men, bu uygulamaya başvurup tüm kriterleri karşılarsanız ‘EU Settlement Scheme’ uygulaması altında, ‘settled statüs’ olarak da bilinen ‘indefinite leave to remain’ hakkınız olur.

“Bu da ‘settled statüs’ hakkınızı kaybetmeden üst üste beş yıl Bir­leşik Krallık dışında yaşayabile­ceğiniz anlamına ge­liyor (şu anki ILR’niz ile bu süre iki yıl).”

. Towntalk
remove_red_eye2978

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur