Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'YE YERLEŞMEK İSTEYENLER DİKKAT!!! SON GÜN 31 ARALIK 2020

Hashtag

Orjinal adıyla ECAA – Turkish

Businessperson olan Ankara Anlaşması Vize Tipi, Avrupa Topluluğu ülkeleri ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 1963 yılında imzalanan ve Türk vatandaşı olan iş insanlarının Avrupa ülkelerinde şirket kurabilmelerini, işe girebilmelerini ve oturum izni alabilmelerini sağlayan bir anlaşmadır.

1) Ankara Anlaşması Vizesiyle Hangi Ülkelere Yerleşebilirim?

Anlaşma Avrupa Topluluğu üyelerinin tümüyle yapılmış olsa da, pratikte uygulayıp bunu kabul ettiği bilinen sadece iki ülke vardır: İngiltere (Birleşik Krallık) ve Hollanda. İngiltere’nin 2000’li yılların başlarında açılan bir davadan sonra Ankara Anlaşmasını uygulamaya başladığı bilinmektedir. Hollanda ise biraz daha katı tutum takınmasına karşın, sağlam iş planlarıyla başvuran iş insanlarını geri çevirmemektedir.

Ankara Anlaşması vizesiyle şu anda en kolay yerleşebileceğiniz ülke Birleşik Krallık ülkeleridir. Peki bu ülkeler hangileridir? İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda. Yani Birleşik Krallık’ı oluşturan dört ülke. Bu sebeple bu yazımızda Birleşik Krallık için ECAA – Turkish Businessperson vizesini, yani Ankara Anlaşması Vizesini inceleyeceğiz.

2) Ankara Anlaşması Vizesine Kimler Başvurabilir?

Ankara Anlaşması vizesi için başvuru şartı bulunmamaktadır. 18 yaşının üzerinde olan her Türk vatandaşı, vize kabul için gerekli evrakları sağlayarak iş kurmak için veya herhangi bir iş yerinde çalışma izni almak için vizeye başvurabilir.

3) Meslek veya Tecrübe Şartı Var mı?

Herhangi bir meslekte çalışıyor olmak veya işsiz olmak başvurmaya engel değil. Daha önceden iş tecrübeniz olması başvurunuzda yapacağınız iş için size avantaj sağlayacaktır. Fakat hiçbir tecrübeniz olmasa bile, işi yapabileceğinizi kanıtlayan evraklar sunarak başvurunuz için olumlu sonuç alabilirsiniz.

4) Eğitim Seviyesi Şartı Var mı?

Hayır eğitim seviyeniz ne olursa olsun, başvuru yapabilirsiniz. İşi yapabileceğinizi kanıtlamanız yeterlidir. İşi yapabileceğini kanıtlayan ve başvurusu kabul olan binlerce ilkokul mezunu şu an Londra’da ve Birleşik Krallık’ın çeşitli yerlerinde yaşamaktadır.

5) Dil Şartı Var mı?

Hayır İngilizce bilmeniz gerekmiyor. Eğer dil bilmeden işinizi yapabileceğinize veya büyütebileceğinize inanıyorsanız başvurabilirsiniz. Başvurunun hiçbir aşamasında dil bilginiz ölçülmez, test edilmez veya sizden bununla ilgili belge istenmez.

6) İngiltere’ye Daha Önce Gitmiş Olmak Gerekiyor mu?

Hayır Birleşik Krallık’ın herhangi bir ülkesine gitmiş olma şartı aranmamaktadır. Daha önce hiç gitmemiş, hiç bir İngilizle tanışmamız ve İngiltere’yle ilgili hiçbir diyaloğa girmemiş olabilirsiniz. Bu vize açısından size bir sorun teşkil etmez. Önemli olan ne iş yapmayı düşündüğünüz ve neden Birleşik Krallığı seçtiğinizi açıklayabilmektir.

7) Ankara Anlaşması Vizesi İçin Gerekli Evraklar

ECAA – Turkish Businessperson tipi vizeye başvuru için gereken evrakların çoğu Schengen vizesi için gereken evraklarla aynı, hatta bazı durumlarda biraz daha zayıflatılmış halidir. Kişisel evraklarınıza ek olarak bir kaç belge daha istenmektedir. Ankara Anlaşması başvurusu için gerekli olan evrakların listesine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:

8) Ankara Anlaşması Vize Başvurusu Ücretli mi?

Birleşik Krallık resmi makamlarının sayfasında da belirtildiği gibi, tamamen ücretsiz bir vize türüdür. Başvuru ücreti veya ekstra ücretler kesinlikle bulunmamaktadır. Başvuran kişilerden bazıları, vize başvurusuna gittiğinde ücret istendiğini aktarsa da, başvuru tipinde otomatik seçili bazı özellikleri iptal etmedikleri için ücret ödemek zorunda kalanlar vardır. Bu sitede size aktaracağımız ve başvurunuz için adım adım gideceğimiz bilgiler sayesinde hiçbir ücret ödemeden vize başvurunuzu tamamlayabileceksiniz.

9) Başvuruyu Türkiye’den mi Yapmalıyım, İngiltere’den mi?

İngiltere’den yapılan başvurularda hesabınızda para göstermeniz istenmemektedir, fakat başvuru süresi 6 ayı bulabildiği için o süre boyunca İngiltere’de kalmanız ve yaşam masraflarınızı karşılamanız beklenmektedir.

Türkiye’den yapılan başvurularda ise başvurunun sonuçlanması 15 gün ile 45 gün arasında sürmektedir. Başvuru yanıt süreleri kısalmıştır ve ortalama bir ay içinde yanıt alabilmeniz mümkündür.

Bu durumda başvuruyu Türkiye’deki vize merkezlerinden yapıp, kısa sürede sonucu alıp, herhangi bir olumsuz sonuçta tekrar başvuru yöntemine gitmeniz daha hızlı ve daha akılcıdır.

10)Başvuru İçin Banka Hesabında Ne Kadar Para Göstermeliyim?

Banka hesabınızda kuracağınız iş için hesapladığınız sermaye ve orada en az 6 ay yetecek miktarda parayı banka hesabınızda göstermeniz yeterlidir. 3000 Pound ile kabul alan kişiler de var, 15.000 Pound ile reddedilenler de var. Gösterdiğiniz paranın yeterli miktarda olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>> HİZMETLERİMİZ <<

İş planı hazırlanması

Şirket kurulumu

Yıl sonu hesap kapanışı

Maaş bordrosu

Vergi ofisi ile yazışmalar

Muhasebe danışmanlığı

Kişisel gelir beyannamesi hazırlanması

Gümrük ve Lojistik işlemleri

AudAcc Consultancy Limited

ACCA - Chartered <a href='mailto:Accountantso

+447389151544‬

www.audacc.co.uk

[email protected]

İBRAHİM'>Accountantso

+447389151544‬

www.audacc.co.uk

[email protected]

İBRAHİM</a> YARIMOĞLU

Aşağıda 👇 linkten bizi takip edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/Audacc.uk/

. Towntalk
remove_red_eye1604

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur