Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA ŞOFÖR VİZESİ HAKKINDA

Hashtag

Fransa Şoför Vizesi Hakkında Yapılması Gerekenler Nelerdir ?

Karayoluyla ticari amaçlı olarak mal veya yolcu taşıyacak sürücüler Fransa şoför vizesi başvurusu yapmalıdırlar. Vize için hazırlanması gereken evrak listesinde sürücünün bizzat kendisine ait evraklarla birlikte bağlı bulunduğu şirketten de evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir.

Fransa vizesi işlemlerinde vize evrakları konjonktürel olarak değişebilmektedir. Fransa vize evrakları Fransa Konsolosluğu tarafından belirlenmiştir ve evrak listesindeki değişiklikler sadece Konsolosluk tarafından yapılmaktadır. Güncel evrak listesini mail olarak talep etmek ve işlemlerinizi hızla gerçekleştirmek için Fransa Vize Merkezi Departmanımızı arayınız.

Fransa Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

İş dünyasının yoğunluğunda vize işlemleriyle zaman kaybı yaşamamak ve sürecin hızla ilerlemesi için Vize Merkezi yanınızdadır. Firma çalışanınız olan şoförün/sürücünün geçmiş Schengen vizelerinde geçerli parmak izi mevcutsa gerekli evrakları hazırlayarak ofisimize elden veya kargo ile teslim ederek başvurunuzu hemen yapabilirsiniz. Daha önce Schengen vizesi için parmak izi vermemiş olan sürücünün vize işlemleri için ise evraklarınız elimize ulaşır ulaşmaz vize randevunuz alınmaktadır. Randevu tarihi size telefon ve mail yolu ile bildirilmektedir. Biyometrik veri ibrazı için sürücünün vize randevusunda bizzat bulunması gerekmektedir. Asistanlarımız vize randevularınızda size eşlik etmekte gereken yönlendirmeyi yapmaktadırlar.

Fransa şoför vizesi almak için öncelikli yapılması gereken geçerli bir pasaportun olmasıdır. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, 2 adet boş sayfası bulunan ve son 10 yıl içinde çıkarılmış pasaportun olması gerekmektedir. Pasaport veya vize süresini uzatma işlemleri Fransa’da yapılmamaktadır. Geçerli pasaport hazır olduktan sonra yukarıda belirtilen vize evraklarını en kısa sürede temin etmeniz gerekmektedir. Vize çıkış süresi 7 ile 10 iş günüdür. Seyahate 15 gün kala yapılan başvurularda vizenin seyahat tarihine yetişmeme olasılığı bulunduğundan başvurunun seyahat tarihine uygun şekilde bir tarihte yapılması tavsiye edilir. Ayrıca konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde randevu işlemlerinde gecikmeler yaşanabilmektedir ancak Vize Merkezi sayesinde bu gibi durumların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca Fransa vize işlemlerinde eksores vize alma imkanı da bulunmaktadır.

ransa şoför vizesi için gerekli evraklar fotokopileri ve orijinalleriyle birlikte ibraz edilmektedir. Sunulan belgeler, belgenin niteliğine göre 3 aydan daha eski olmamalı, yeni olmalıdır. Fransa Konsolosluğu standart gerekli evrak listesinin dışında ek evrak talebinde bulunabilir. Ayrıca temini mümkün olmayan evrakların yerine alternatif evraklar getirmeniz talep edilebilir. Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde başvuru sahibini mülakata çağırabilir. Vize çıkış süresini uzatabilecek bu gibi durumlara karşı alınacak en büyük önlem evrakları eksiksiz ibraz etmeniz ve güncel uygulamadan haberdar olmanızdır. Eksiksiz evraklarla yapılan başvurular ortalama 7 ila 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır ancak yabancı uyruklu şoförlerin işlemleri daha uzun zaman alabilmektedir.

Fransa Şoför Vizesi için Gerekli Evraklar

1.Pasaport. Sürücüye ait pasaportun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Pasaport başvuruları ancak pasaport sahibinin kendisi tarafından yapılmaktadır. Üçüncü şahıslar veya bağlı bulunulan şirket pasaport başvurusu yapamaz. Pasaportta vize etiketinin işlenebilmesi için en az 2 adet boş sayfa olmalıdır. Fransa şoför vizesi işlemlerinde sürücünün eski pasaportlarını ve ilgili sayfaların fotokopisini sunması gerekmektedir. Pasaportun seyahat sonrası 3 ay geçerli olması bir diğer önemli kriterdir.

2. Vizesi başvuru formu. Fransa vizesi başvurusu formu Schengen standartlarındadır ve başvuru sahibinin imzasını taşır. Formda verilen bilgiler ve belirtilen seyahat amacı Fransa vizesi için gerekli evrakları destekleyecek mahiyette olmalıdır. İlgili bölümler imzalanmalıdır. Formda vereceğiniz kimlik bilgileri pasaportunuzdaki kimlik bilgileri ile tutarlılık arz etmelidir. Form dikkatle doldurulmalıdır ve yapılacak bir hatanın vize reddine yol açabileceğini unutmayınız. Vize Merkezi uzmanlarımız başvuru formunun doldurulması konusunda size destek verebilmektedirler. Fransa vize formu İngilizce veya Fransızca formatındadır.

3.Fransa vize talep dilekçesi: Vize talep dilekçesi sürücünün çalışmakta olduğu şirkettin kaşe ve imzasını taşıyan Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılan dilekçedir. Dilekçede seyahat tarihleri ve seyahatini amacı bildirilmelidir.

4.Biyometrik fotoğraf. Sürücünün son 3 ay içinde çekilmiş, biyometrik kritere uygun 2 adet fotoğrafı başvuru dosyasında olmalıdır. Yüzün net bir şekilde görünmesini engelleyecek hiçbir şey olmamalıdır.

5.Sürücü Belgesi. Fransa’ya seyahat edecek şoförün geçerli tarihli beynelmilel ehliyeti olmalıdır.

6. C2 belgesi: Firmanın ihracat izni olduğunu gösteren C2 belgesinin temin edilmelidir.

7.Teminat yazısı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından şirkete verilen teminat yazısı

8.Sürücünün SKG kaydı. Sürücünün şirkete giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü

9.Şirketin Ticaret odası kaydı. Şirketin ticaret odası kaydı fotokopi olarak ibraz edilir.

10.Davetiye. Şirketin ticari faaliyet içinde bulunduğu AB sınırları içindeki şirketten alınacak davet belgesi veya iş ortaklığı belgesi

Kaynak: www.vizemerkezi.com

. Towntalk
remove_red_eye433

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur