Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE YENİ PUAN TABANLI GÖÇ SİSTEMİ

Hashtag

İngiltere hükümeti, Brexit sonrasında puan tabanlı yeni göç sistemini duyurdu. Getirilecek sistem ile İngiltere’ye genel göçü azaltmak hedefleniyor.

Puan tabanlı göç sistemi Yeni göç sistemi 1 Ocak 2021'de yürürlüğe gireceği açıklandı. Başvuru sahibinin İngilizce seviyesi, mesleği ve eğitim durumu gibi unsurlar dikkate alınarak yeterli puana erişenlerin ülkeye gelmesine izin verilecek.

İçişleri Bakanı, yeni sistemin 1 Ocak 2021'de yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bunun tüm ülke için tarihi bir karar olduğunu savunan Patel, "Serbest dolaşıma son veriyoruz, sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz." dedi.

Patel, bu karar ile İngiliz halkının taleplerini dikkate aldıklarının altını çizerek, "Ekonomiyi ve topluluklarımızı güçlendirerek ülkenin tam potansiyelini açığa çıkaracağız." diye konuştu.

Puanlama Nasıl Yapılacak?

Yeni sisteme göre, İngiltere'de çalışmak ve yaşamak isteyenler Kanada ve Avustralya'da olduğu gibi bir puanlamaya tabi tutulacak. Başvuru sahibinin İngilizce seviyesi, mesleği ve eğitim durumu gibi unsurlar dikkate alınarak yeterli puana erişenlerin ülkeye gelmesine izin verilecek. Puan tabanlı göç sistemi AB vatandaşları ile AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları aynı şekilde değerlendirilecek. Bilim insanları, mühendisler ve akademisyenler gibi yüksek vasıflı kişilere öncelik tanınacak.

Başvuru sahiplerinin sponsorluk sahibi bir işveren kurumundan iş teklifi almaları, teklifi yapan kurumun senelik asgari 25 bin 600 Sterlin ve üzerinde maaş ödeyecek olması, başvuru sahiplerinin İngilizce seviyeleri, eğitim durumları, puan karşılığı olarak hesaplanacak. Başvuranların toplamda 70 puana ulaşması beklenecek. Bu kriteri sağlayamayan kişiler düşük vasıflı olarak değerlendirilecek ve ülkeye kabul edilmeyecek.

BBC’de örnek olarak yayınlanan puanlama sistemi ise şu şekilde:

20 puan : İş teklifi 20 puan : Vasıf gerektiren iş

20 puan : İngilizce bilgisi 20 puan: master eğitim seviyesi

20 puan : maaşın 25,600 Sterlin veya üzeri olması

Karar Alınırken Çalışanların Yararı Gözetildi

Patel, işverenlerin, İngiltere'nin göç sistemine güven duymaları yerine, personellerini elde tutma, üretkenliğe ve teknolojiye daha geniş yatırımlar yapmaya teşvik edilmelerinin amaçlandığını, belirtti. 31 Ocak'ta AB'den ayrılan İngiltere'de yeni sistem, Boris Johnson hükümetinin en önemli seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

Sistem genel hatları ile duyuruldu ancak kuralların ve diğer detaylarının yıl içinde açıklanması bekleniyor.

KAYNAK: https://lexlegal.com/tr/global-tr/ingiltere-brexit-sonrasinda-puan-tabanli-goc-sistemine-gececegini-duyurdu/

. Towntalk
remove_red_eye1586

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur