Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA HAKKINDA İLGİNÇ TESPİT !

Hashtag

Hollandalıların yüzde 50’si tuvalet sonrası ellerini yıkamıyor

15 Ekim Küresel El Yıkama Günü kapsamında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Gallup bir anket düzenledi. Düzenlenen anket çalışmalarının sonucunda Avrupalıların tuvaletten sonra el yıkama konusunda sınıfta kaldığı görülürken Bosna Hersek ile Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı görüldü.

Yıkanmamış eller tüm hastalıkların yayılma aracı olarak görüldüğü dünyada, ilk olarak 2008 yılında düzenlenen 15 Ekim Küresel El Yıkama Günü kapsamında Avrupa ülkelerinde düzenlenen bir ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

AVRUPA'NIN EN KÖTÜSÜ HOLLANDA VE İTALYA, EN İYİSİ BOSNA VE TÜRKİYE

2015 yılında dünyanın en büyük anket şirketlerinden biri olan Gallup'un Avrupa ülkelerinde düzenlediği anket çalışması gerçekleri ortaya koydu. Ankette katılımcılara ''Tuvalete gittikten sonra ellerinizi sabun ve suyla yıkıyor musunuz?'' sorusu soruldu. Tuvaletten sonra el yıkama konusunda Hollanda'nın yarısının elini yıkamadığı ve İtalya'da yaşayanların da neredeyse yarısının elini yıkamadığı ortaya çıktı. Buna karşın Bosna Hersek'te ve Türkiye'de aynı soruya cevap verenlerin neredeyse tamamının tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkadığı tespit edildi.

MÜSLÜMAN ÜLKELER VE UZUN YILLAR MÜSLÜMANLARLA YAŞAMIŞ TOPLUMLARDA ORAN FAZLA

Söz konusu ankette Avrupa'da Müslüman nüfusun en yoğun olduğu Türkiye ve Bosna Hersek'te tuvaletten sonra el yıkama oranının en yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Yine Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Kosava ve Makedonya gibi yüzyıllar boyunca Osmanlı himayesinde yaşamış ülkelerde de el yıkama oranının fazla olduğu gözlemlendi.

DÜNYA GENELİNDE SUUDİ ARABİSTAN İLE ÇİN...

Dünyada genelinde ise tuvaletten çıktıktan sonra en yüksek el yıkama oranı %97 ile Suudi Arabistan olurken, en düşük oran %23 ile Çin'de görüldü.

Anketin ardından hazırlanan haritada sonuçlar ülkeler üzerinde oranlarıyla aşağıdaki gibi belirtilmiş:

Haritaya yansıyan sonuçlara göre Avrupa'da tuvaletten çıkınca el yıkama oranları ülkelere göre şöyle şekillendi:

Bosna Hersek: %96

Türkiye: %94

Yunanistan: %85

Kosova: %85

Portekiz: %85

Romanya: %84

Sırbistan: %83

Makedonya: %82

Almanya: %78

İsveç: %78

İzlanda: %78

Finlandiya: %76

İngiltere: %75

İrlanda: %74

İsviçre: %73

Bulgaristan: %72

Ukrayna: %71

Çekya: %71

Polonya: %68

Letonya: %65

Avusturya: %65

Fransa: %62

İspanya: %61

Belçika: %60

İtalya: %57

Hollanda: %50

. Towntalk
remove_red_eye1306

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur