Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

EN YAŞLI GURBETÇİ HAYATINI KAYBETTİ !!

Hashtag

Osmanlı döneminde doğmuştu! En yaşlı gurbetçi hayatını kaybetti!

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinin Dornbirn şehrinde 2004 yılından beri yaşayan; 6 çocuğu, 18 torunu, 48 torununun çocuğu ve 8 tane de torununun torunu olan Servinaz Alval, hayata gözlerini yumdu.

Türkiye’de yaşarken 1998 yılında 79 yaşında eşini kaybeden ve yaklaşık 6 sene yanlız başına kalan Servinaz Alval, 2004 senesinde oğlunun ısrarı ile oğlunun ve gelininin yaşadığı Dornbirn şehrine geldi.

Yanlız yaşayan annesini yanına alan ve 2004 yılından beri tüm bakımını üstlenen Yaşar Alval, annesinin hayatını kaybetmesi ile büyük üzüntü yaşarken, Servinaz Alval’in ölüm haberi Türk toplumunda da büyük bir üzüntüye neden oldu.

Merhume Servinaz Alval’in ölüm sebebi yaşlılığa bağlı olarak açıklanırken, cenaze namazının nerede ve ne zaman kılınacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Osmanlı İmparatorluğu topraklarında doğdu

Servinaz Alval 3 Temmuz 1919 tarihinde doğarken henüz Osmanlı İmparatorluğu yıkılmamış ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yıkılıp cumhuriyetin ilân edilmesinin üzerinden henüz bir sene geçmişti.

Servinaz Alval resmî olarak Osmanlı İmparatorluğu topraklarında doğmuş olarak kabul ediliyor.

Onlarca savaş gördü

Çanakkale Savaşı’nın bitiminden 4 sene sonra ve Kurtuluş Savaşı’nın başladığı sene dünyaya gelen ve birinci ve ikinci dünya savaşlarına şahit olan, kurucu Cumhurbaşkanı Atatürk’ten günümüze kadar olan tüm başbakanları, cumhurbaşkanlarını gören Servinaz Alval’in vefatı ile adeta yürüyen bir tarih sona ermiş oldu.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye218

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur