Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

YOLCU HAKLARI İÇİN EMSAL KARAR !

Hashtag

Uçak seyahatlerinizde bavullarınızı uçağın bagaj kısmına verip inişte alıyorsunuz. Ama bazen yaşanan aksilikler dolayısıyla bagaja verdiğiniz bavulunuzu zamanında alamadığınız oluyor. Bu durumu Türkiye’de yaşayan bir mağdur aile mahkemeye giderek tazminat aldı.

Akrabalarının düğünü için uçakla seyahat eden bir aile uçaktan indiği sırada beklenmedik bir durumla karşılaştı. Uçuş öncesi içerisinde düğünde kullanılacak ziynet eşyaların, takıların ve kıyafetlerin bulunduğu bavulu uçuş bitiminde alamadılar. Havayolu şirketi, teknik aksaklık nedeni ile bavulları ertesi gün teslim edeceğini açıkladı. Fakat ailenin akşam katılacağı düğündeki tüm eşyalar bavulda olduğu için mağdur oldu.

35 bin manevi tazminat

Akşam olacak düğün için tekrardan alışveriş yapmak zorunda kalan aile yaşadığı maddi manevi zarar için mahkemeye başvurdu. Havayolu şirketinin ilgisizliği ile düğünde takı takamadıklarını belirten aile üyesi düğün için yapılan alışveriş bedeli ve 35 bin liralık manevi tazminat talep etti. Mahkeme, davayı kabul ederken, karar temyiz edilince devreye Yargıtay 11. Dairesi kararı onadı.

Kaynak: Turizm Avrupa

. Towntalk
remove_red_eye367

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur