Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA SAĞLIK BAKANLIĞI 15 MİLYON MASKE DAĞITACAK !?

Hashtag

FRANSA SAĞLIK BAKANLIĞI ECZANELERE 15 MİLYON MASKE DAĞITACAK !

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, düzenlediği basın toplantısında, Annecy kentinde koronavirüs taşıyan ve hastanede tedavi gören bir kişinin eşinde aynı virüsün tespit edildiğini açıkladı. Bu kişinin hastanede karantina altında tutulduğunu ifade eden Veran, salgın ile mücadele için ülkedeki tüm eczanelere 15 milyon maskenin dağıtılacağını belirtti. Bu gelişmeyle Fransa’da koronavirüse yakalanların sayısı 18’i buldu. Bu kişilerden 11’i iyileşirken, ikisi ise hayatını kaybetmişti.

Fransa’da koronavirüs iki can aldı. 26 Şubat Çarşamba günü Fransa’da ikinci koronavirüs ölümü vakası meydana geldi. Bu hastalıktan hayatını kaybeden ikinci kişi 60 yaşında bir öğretmen olduğu açıklandı. Salı günü Kovid-19 taşıdığı tespit edilen 2 kişinin ardından Çarşamba günü de 2 kişide bu virüse rastlanıldı.

Fransa’da Aralık ayından bu yana 350 Fransız vatandaşı Kovid-19 şüphesiyle karantinaya alındı. Çin’deki koronavirüsün Aralık ayında ortaya çıkmasından bu yana, salgının merkez üssü Wuhan’dan dört dalga halinde Fransa’ya geri dönen 350’den fazla insan Fransa’da karantinaya alınmış olup koronavirüse yakalanmış olan bir kişiyle temas etmiş veya bu (Çin, Singapur, Güney Kore, Lombardiya ve Veneto) gibi ülkelerden gelenler riskli olabilir düşüncesiyle karantinaya alındığı belirtildi.

Fransa Sağlık Bakanı’na göre, Fransa’da yeni koronavirüsün yayılma riskinden kaçınmak için önlem olarak tecrit edilen kişiler, 20 günlük süre için iş yerlerinden hastalık izni elde edebiliyorlar. Başbakan Edouard Phillipe, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önlem için çocukları tecrit edilmiş olan ve bu nedenle çocuklarına bakıcılık yapmak için çalışmaya gidemeyen ebeveynler” için de uygulanacağını açıkladı.

Kaynak: hodrimeydan.net

. Towntalk
remove_red_eye781

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur