Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MÜZAKERELER MART'TA BAŞLIYOR !

Hashtag

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, İn­giltere ile yeni bir ortaklığın kuru­labilmesi için müzakerelere baş­lanmasına onay verildiğini, mart ayı başlarında ilk tur müzakere­lerin başlanmasının planlandığını duyurdu.

AB Konseyi’nden yapılan açıkla­mada, AB Komisyonu’nun İngiltere ile yapılacak yeni ortaklık müzakere­lerine başlanması konusunda onay verildiği, müzakerelerin içeriğine dair yönergenin de belirlendiği kay­dedildi. Açıklamada, müzakerelerin AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier tarafından yürütülmesinin güçlü bir şekilde desteklendiği, AB’nin “iddialı, çok geniş kapsamlı, her iki tarafa da fayda sağlayacak, dengeli bir ortaklık” için hazır ol­duğu belirtildi.

İngiltere ile kurulacak yeni ilişki­nin açık ve adil rekabeti sağlayacak, eşitlikçi bir anlayışa dayanması ge­rektiği vurgulanan açıklamada, “AB, İngiltere ile sıfır gümrüğü ve kotayı garanti altına alan bir serbest ticaret anlaşması (STA) yapmak niyetinde­dir. Bu anlaşma, gümrük ve denetim açılarından iş birliğini gerektirmek­tedir.” denildi. İngiltere ile kurulacak yeni ilişkinin balıkçılık alanında kar­şılıklı mütekabiliyet esaslarına göre sulara erişim ve istikrarlı kota pay­larını muhafaza etmesinin beklen­diği aktarılan açıklamada, İngiltere ile kurulacak yeni ilişkiye dair müza­kereler çerçevesinde gelecekte di­jital ticaret, fikri mülkiyet hakları, kamu ihaleleri, ulaşım ve enerji gibi alanlarda yapılacak iş birliğine iliş­kin hükümlerin de belirlenmesinin planlandığı kaydedildi.

İngiltere ile resmen ilk tur mü­zakerelere mart ayı başlarında baş­lanmasının planlandığı belirtilen açıklamada, “AB, İngiltere ile kap­samlı bir güvenlik ortaklığı sağlan­ması arayışında olacaktır.

Ortaklığımız, dış politika, güven­lik ve savunmanın yanı sıra yasa­ların uygulanması, suçlara ilişkin yargıda iş birliğinin sağlanması esaslarını da içermelidir.” ifade­leri kullanıldı.

Açıklamada, İngiltere ile AB ara­sındaki ilk tur müzakerelere ilişkin kesin tarihin, üzerinde uzlaşılma­sının ardından duyurulacağı bil­dirildi.

. Towntalk
remove_red_eye204

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur