Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Brüksel’de çocuklara yönelik dil atölyesi kuruldu

Hashtag

Atölye kurucusu Merve Eryörük uyguladığı projeyle ilk etapta Türkçe ve Flamanca masallarla çocukların anadillerini daha iyi öğrenebilmelerini hedefliyor.

“Haydi Kitap Okuyalım” solaganıyla, Brüksel Laeken Nekkersdal Flaman kütüphanesi’nde çocuklar her hafta ayrı bir temayla, birlikte masal okuma etkinliğinde buluşuyor.

“Neden böyle bir çalışma yapma ihtiyacı hissettiniz?” sorumuza Merve Eryörük şöyle cevap veriyor:

“Pedagogların, çocukların ikinci bir dili öğrenmede, anadillerini bilmelerinin çok önemli olduğunu sürekli vurgulamaları üzerine, bende bu doğrultuda devam ettim, daima çocuklarıma ana dilim olan Türkçede konuşup, masallar okudum. Sonra günümüz teknolojisinin çocukları himayesi altına aldığı bu çağda ısrarla çocuklara kitapları sevdirme gayretinde bulundum. Derken bunu sadece kendi çocuklarımla değil bütün Türk kökenli diğer çocuklarla da paylaşabileceğimi düşündüm. Gerçekten çocuklar ekran karşısına değil, kitapların kollarına yakışıyor. Çağımıza, çağımızın teknolojisine inat, “3T (Televizyon, Telefon, Tablet)’e HAYIR! 3K (Kitap, Kağıt, Kalem)’e EVET!” sloganı ile yola çıktım, şimdi her cumartesi saat 17.00 ile 18.30 arası herkesten sıyrılıp çocuklarla sadece kitap okuyor, hikayelerle yolculuk ediyoruz.”

O, 4 çocuğun annesi aynı zamanda. Çocuk eğitimi hususunda kişisel gayretleriyle uzman sayılabilecek konularda başarılı çalışmalar hazırlayıp, hayata geçiriyor. “Anadilini bilmeyen çocuklar, ikinci bir dili öğrenmede çok zorlanıyorlar” tespitinden hareketle, şimdi çocuklara masallarla ana dillerini öğretmek için kolları sıvamış. Ve daha bir sürü aktivite ile müthiş eğitim proğramı uygulama hazırlığında.

Merve Eryörük, “Little Dreamers-Brüksel Kitap-Kağıt-Kalem Atölyesi”yle çocukların hayallerine bambaşka bir pencere açıyor.

https://www.yenivatan.be/

. Towntalk
remove_red_eye251

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur