Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

FRANSA'DA NASIL İŞ BULUNUR !?

Hashtag

Fransa’da Nasıl İş Bulunur?

Avrupa’nın genel sorunu olan genç nüfus azlığının etkisi Fransa’da çok daha fazla hissedilmektedir. Fransa’da genç nüfusun oranının çok düşük olmasından dolayı çoğunlukla yabancı iş gücüne ihtiyaç duyulur. Genç nüfus oranının %19 olduğu ülkede insanların eğitim düzeyleri de hayli yüksektir. Bunun sonucunda yabancı genç iş gücüne ihtiyaç süreklilik arz etmektedir. Her yıl binlerce genç Fransa’ya çalışmak için göç etmektedir. Ancak Fransa’ya göç etmeden önce herkesin aklına öncelikle Fransa’da nasıl iş bulunur sorusu gelir.

Fransa’ya İşçi Gönderen Kurumlar

Fransa’da iş bulmak isteyen ve Fransa’dan çalışma vizesi alan herkes Fransa’nın iş ve işçi bulma kurumu olan Pôle Emploi’ye başvurabilir. Fransa’da birçok şirket Pôle Empoi vasıtası ile işçi bulmaktadır. Ayrıca Fransadaki Türklerin yoğunlukla yaşadığı şehir olan Strasbourg ve buraya sadece 7 km uzaklıktaki Alman kenti Kehl arasında ortak bir işçi bulma kurumu faaliyet göstermektedir. Alman kentinde bulunan bu kuruma her iki şehirde yaşayan insanlar veya göçmen vizesine sahip kişiler başvurabilmektedir.

Bunun yanında ülkemizden yapılacak başvurular için İŞKUR’a yurtdışı çalışma kaydı yapılabilir. İŞKUR’a bu nedenle başvuru yapanlarda aranan nitelikler okur yazar olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, yurtdışına çıkışını engelleyici bir sebebi olmamak ve halen yurtdışında bir işte çalışıyor olmamak. 2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde İŞKUR aracılığı ile toplam 12851 kişinin çeşitli ülkelere gönderilmiştir. Ancak İŞKUR aracılığı ile işçi gönderilen ülkeler incelendiğinde Fransa son sıralarda yer alır. Fransa’ya 2018 yılında sadece 2 kişi İŞKUR vasıtasıyla işçi olarak gidebilmiştir.

İŞKUR haricinde Merç Global İstihdam’ın öncü olduğu sektörde çeşitli istihdam firmaları aracılığıyla da Fransa’ya işçi statüsünde gidilebilir. Merç Global İstihdam Şirketinin iş ilanları www.yurtdisiisler.com sitesinden takip edilebilir. Yine bu sektörde bulunan ve İŞKUR tarafından yetkilendirilmiş olan Ekokariyer Özel İstihdam Bürosu’na www.ekokariyer.net sitesinden ulaşarak işçi kaydınızı yaptırabilirsiniz. Tüm bu firmalar incelendiğinde Fransa’ya gönderilen işçilerin büyük çoğunluğunu inşaat işçilerinin oluşturduğu görülmektedir.

Fransa İş İlanları

Fransa’da çalışmak isteyip de Fransızca veya İngilizce bilmeyenler burada faaliyet gösteren Türk işletmelerinde kolaylıkla çalışabilirler. Böylece Fransa’da hayata daha kolay adapte olunabilir. Fransa’da çok sayıda Türk firması bulunmaktadır. Büyük firmaların dışında Türklere ait lokanta, kafe, kuaför, büfe gibi küçük çok sayıda işletme de bulunmaktadır. Tüm bu işletmeler zaman zaman internet ilanıyla personel aramaktadır. Bu nedenle Fransa’dan çalışmayı düşünenler bu ülkede yaşayan Türklerin kurmuş olduğu firmalara bir göz atabilirler.

Fransa’da iş imkanlarını görmek ve iş ilanlarına ulaşmak için www.fransailan.com ve www.hodrimeydan.net sitelerini ziyaret edebilirsiniz. www.koniks.com gibi çeşitli forumlarda da Fransa’da iş ilanlarına rastlanmaktadır. Bunun yanında özellikle Almanya’da faaliyet gösteren Türk firmalarının birçoğu Belçika ve Fransa ile etkileşim halindedir. Bu nedenle menşei Almanya olup Fransa’da temsilciliği bulunan bir Türk firmasında da iş bulma olanağınız bulunmaktadır. Bu şekilde bir işi www.gurbetilan.com ve www.turkdoner.com sitelerindeki ilanları inceleyerek bulabilirsiniz. Tüm bu sitelerdeki iş ilanları Türkçe olarak yayınlanmaktadır.

Ayrıca Fransız şirketlerde çalışmak isteyenler de İngilizce ilanların bulunduğu www.careerjet.com sitesinden şehir bazlı arama yaptırarak iş imkanlarını inceleyebilirler. Ancak Fransa’da çalışmak için çalışma vizesi gerektiğini unutmayın. Çalışma vizesinin nasıl alınacağını Fransa Vizesi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Fransa’da nasıl iş bulunur hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu yorum bölümüne mail adresinizi ve yeteneklerinizi yazarsanız firmaların sizleri daha kolay fark etmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak: kariyerfikirleri.com

. Towntalk
remove_red_eye949

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur