Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İngiltere’de Mahsur Kalan Türkler Destek Bekliyor

Hashtag

Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden gelecek yolcu uçaklarına hava ulaşımını sonlandırmasının ardından birçok vatandaşın İngiltere’de mahsur kaldığı ortaya çıktı.

İngiltere’ye okumak için gelen öğrenciler, ve farklı nedenlerle bu ülkede bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, son uçak seferleri 18 Mart olarak açıklandığı halde 14 Mart gecesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaynaklı bir başka duyuru ile bu tarihin 15 Mart’a çekildiği açıklandı. Ancak bu açıklama sadece Büyükelçiliğin sosyal medya sayfalarında yer aldığı için bir çok vatandaş son dakika gelişmesinden geç haberdar olduğu için ortaya ciddi bir mağduriyet çıktı.

İngiltere ve İskoçya’da mahsur kalan yüzlerce üniversite öğrencisi, turist, iş insanı ve öğrenci ailesi de Türkiye’ye dönmek için yetkililerden çözüm bekliyor.

Üniversiteler tatile girdiği için yurttan çıkarılan öğrenciler kalacak yer sorunuyla yüzleştiler. İngiltere’de hayat standartlarının yüksek olması da mağdur olan öğrencilerin barınma sorununu daha ciddi hale getirdi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu ile temas kurmaya çalışan mağdur vatandaşlar, Dışişleri Bakanlığı’nın konuya acilen çözüm bulmasını istiyor.

Büyükelçilik ve Başkonsolosluğun sosyal medya paylaşımlarında verilen telefonlara ulaşamadıklarını bildiren vatandaşlar, mağduriyetlerinin bir an önce sona ermesini bekliyorlar.

THY’nin tek yönlü olarak Londra’ya yolcu taşıdığını belirten vatandaşlar, boş dönen uçaklardan bir veya birkaçının Türkiye’ye dönmelerini sağlamak üzere organize edilmesi için yetkililere seslerini duyurma çabasındalar.

BÜYÜKELÇİLİĞİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI TAVSİYE NİTELİĞİNDE

Mağdur durumdaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, sorunlarının çözümü için Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nin devreye girmesini beklerken, büyükelçilik sosyal medya sayfasında dün gece yapılan son paylaşımda üçüncü ülkeler üzerinden dönmek isteyenlere tavsiyede bulunuldu.

EUROVİZYON

. Towntalk
remove_red_eye303

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur