Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA KREDİ ÖDEMELERİ ERTELENİYOR MU?

Hashtag

LR Finances, Federal Hükümet tarafından konut kredisi ertelemesiyle ilgili yapılan duyuruya açıklama getirdi.

Cumartesi akşamı, Federal Hükümet, Maliye Bakanı aracılığıyla, Merkez Bankası ve Febelfin’le konut kredileri konusunda bir anlaşmaya vardığını belirten LR Finances şirketinin Müdürü Rüstem Liman, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“İşsizlik nedeniyle koronavirüs kriziyle ilgili mali kayba uğrayan müşteriler, Eylül ayının sonuna kadar ipotek kredilerini ödemek zorunda kalmayacaklardır. Koronavirüse karşı mücadelede alınan önlemlerden etkilenen şirketler ise kredileri için de erteleme talebinde bulunabilecekler. Bu karar şimdi bir kraliyet kararnamesiyle belirlenmeli ve kaydedilmelidir. Pratik uygulamalar geliştirilmektedir. Ayrıntılar bilinir bilinmez Bankalar müşterilerini bilgilendirecektir. Kredi ödemelerinin ertelenmesini isteyen müşterilere şimdilik biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum.”

Bu açıklamaya rağmen ayrıntılı bilgi almak isteyen müşterilerin kendilerine mail aracılığıyla ulaşabileceklerini bildiren Rüstem Liman, vatandaşlara gerekmediği sürece evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Belçika Maliye Bakanı Alexander De Croo, koronavirüs krizi nedeniyle alınan yeni ekonomik tedbirleri açıkladı.

Koronavirüs krizinin ekonomik sonuçları ile mücadele konusunda finans sektörü ile federal hükümet arasında anlaşma sağlandığına işaret eden Croo, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında mali zorluklar yaşayanların konut kredisi ödemelerinin eylül ayına kadar ertelendiğini bildirdi.

Krizden etkilenen, farklı krediler kullanmış şirket ve serbest meslek sahiplerinin de çeşitli ödemelerini erteleyebileceklerini belirten Croo, kredi borcu olanların banka şubelerine giderek ödemelerini erteleyebileceklerini kaydetti.

Croo, ekonomi toparlanana kadar işletmelere yeni kredi sağlanması amacıyla finans sektörüne yönelik 50 milyar avroluk bir kredi garanti fonu kurulacağını da sözlerine ekledi.

. Towntalk
remove_red_eye893

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur