Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KORONAVİRÜS İÇİN ÇÖZÜM YOKKEN YENİ 'HANTAVİRÜS' ÖLÜME NEDEN OLDU !?

Hashtag

Çin’de farelerden insanlara geçen yeni bir virüs tespit edildi: 1 ölü var!

Çin’in Şantung eyaletinde bir kişinin otobüs seyahati sırasında hayatını kaybetmesi üzerine yapılan inceleme kişide farelerden insanlara geçen hantavirüs isimli bir virüsün tespit edildiği belirtildi

Çin’de farelerden insanlara bulaşan hantavirüs tespit edilen bir kişinin hayatını kaybetmesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı ülkede yeni salgın endişesine yol açtı.

Çin’in resmi yayın kuruluşu Global Times’ın haberinde, ülkenin batısındaki Yunnan eyaletinde hantavirüs tespit edilen bir kişinin iş için Şantung eyaletine seyahat ederken otobüste hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberde otobüste bulunan 31 kişiye de test yapıldığı belirtildi.

Global Times’ın haberinin ardından sosyal medyada yeni bir salgının ortaya çıkabileceği yorumları yapıldı, Twitter’da “hantavirüs” etiketi dünya çapında trend oldu.

SALGIN TEHLİKESİ YOK

Farelere veya fare idrarı, tükürüğü veya dışkısına temasla insanlara bulaşan hantavirüsler, “Hantavirüs Akciğer Sendromu” (HPS) adı verilen hastalığa yol açıyor. İnsandan insana bulaşmayan hantavirüs salgın tehlikesi yaratmıyor.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye731

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur