Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA BAŞBAKANI ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hashtag

Hollanda Başbakanı bugün önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs sebebiyle ağır tedbirler alınıyor

Hollanda'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını engellemek için aldığı önlemler kapsamında kurallara uymayanlara para cezası uygulanacak.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Fred Grapperhaus, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin koronavirüs kapsamında aldığı yeni önlemleri ve kararları açıkladı.

Grapperhaus, daha önce alınan kararda 6 Nisan'a kadar iptal edilen planlanmış etkinliklerin ve toplantıların 1 Haziran'a kadar uzatıldığını söyledi.

Belediyelerin acil durum talimatı uygulayabileceklerini belirten Grapperhaus, orman, park ve sahil gibi kalabalık ortamların halka kapatılabileceğini kaydetti.

Grapperhaus, dışarıda 3 ve daha fazla kişinin bir araya gelmesi ve kişiler arasında 1,5 metreden az mesafe olması halinde ceza kesileceğini belirterek, bu kapsamda kişilere 400 avroya, kurum ve şirketlere ise 4000 avroya kadar ceza uygulanacağını ifade etti.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü'nden (RIVM) yapılan yazılı açıklamada, vaka sayısının bir günde 545 artarak 4749'a, ölü sayısının 34 artarak 213'e çıktığı belirtilmişti.

İşte alınan kararlar:

-Hollanda’da daha önce 31 Mart Tarihine kadar alınan kararların 1 Haziran 2020 tarihinde kadar uzatıldığı bildirildi.

-Hollanda daha önce 100 kişi ile sınırlandırılmış toplantılar tamamen iptal edildi. Bu müzeler, konser salonları, tiyatrolar, spor kulüpleri ve spor müsabakaları gibi halka açık yerler için de geçerlidir.

-Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın! Halka açık alanlarda kişiler arasında 1.5 metre mesafe bırakılması zorunluluğu şartı getirirken, üç kişiden fazla olan topluluklar yasaklandı.

-Aile içerisinde bir kişi de ateş görüldüğü takdirde tüm ailenin dışarı çıkmaması tavsiye edildi.

-Hükümet belediye başkanlarına para cezası kesme yetkisi veriyor. Bügünden itibaren belediye başkanlarının toplu halde bulunma veya herhangi bir bölgeye giriş yasağı belirleyebilecektir.

-Sokaklarda 1,5 metre mesafe kuralına ve yukarda belirtilen kurallara uymayanlara para cezaları kesilecektir! Cezalar 400 euro ile 4000 euro arasında değişecektir.

. Towntalk
remove_red_eye209

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur