Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HOLLANDA’NIN ZOR KARARI

Hashtag

Hollanda’da üçüncü aşama olan kriz aşamasında, doktorlar koronavirüsle mücadelede hayat kurtaran tedavileri kimlere uygulayıp uygulamayacaklarını seçmek zorunda kalacaklar.

Hollanda Yoğun Bakım Derneği (NVIC) tarafından koronavirüs salgınından dolayı “Pandemik Hazırlık Planı” “draaiboek pandemie” güncellendi.

Plana göre kriz aşamasında yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığı takdirde doktorların yoğun bakım hastaları arasında seçim yapmak zorunda kalacaklar.

Kriz aşamasında yaşama şansı az olanların yoğun bakıma alınmayacağı kaydedilen planda, bunların aşağıda belirtilen kişiler olduğu ifade edildi.

Aşırı hasar görmüş kalp krizi geçirenler

Ağır yangın yarası olup yaşama şansı yüzde 10 olanlar

Ağır ve tedavi edilemeyen beyin hastalığı olanlar

Vücuda dağılmış kanser hastalığı olanlar

Yaşam süresi düşük kalp ve akciğer hastalığı olanlar

Yaşam süresi düşük bağışıklık sistemi hastalığı olanlar

Günlük hayatında tamamen başkalarına bağımlı olanlar

Ölümcül hasta olanlar

Yukarıda belirtilenlerin daha çok yaşlılar için geçerli olacağı fakat genç yetişkin kişilerin de ağır hasta olabileceğine vurgu yapıldı.

Doktorların normalde de bir hastanın yoğun bakıma alınıp alınmayacağını değerlendirdikleri, fakat kriz aşamasında normal durumda yaşama şansı verilen kişilere belki bu fırsatın verilemeyeceğine dikkat çekildi.

. Towntalk
remove_red_eye264

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur