Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

MACRON PRİMİ DEĞİŞTİ ! HER İŞÇİYE 2000 EURO ?

Hashtag

Fransa’da Macron primi: Her işçiye 2 bin Euro ödenebilecek!

Fransa’da 2018 yılında başlatılan Macron priminin şartları koronavirüs salgını için yeniden düzenlendi. Şirketler işçilerine vergiden ve tüm ek ödemelerden muaf olarak 2 bin Euro’ya kadar prim verebilecek.

Fransa’da sarı yeleklilerin başlattığı eylemler sonrası 2018 yılında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıkladığı prim, ülkede yaşanan koronavirüs salgınında yeniden düzenlendi. Krizde çalışmak zorunda olan işçilere yönelik “risk yardımı” olarak ödenebilecek.

1 Nisan tarihli 2020-385 numaralı genelge ile prim şartları ve son tarihi yeniden düzenlendi. Böylece salgın süresince çalışmak zorunda kalan tüm işçilere çalıştıkları işyerlerinin ek prim vermesinin önü açıltı.

Kimler Yararlanabilecek?

Hangi sektöre olursa olsun (inşaat, süpermarket, restoran…) tüm özel sektör çalışanları prim elde etme hakkına sahip. Ayrıca süreli sözleşme (CDD) ile çalışanlar da primden yararlanabiliyor.

2 bin Euro’ya kadar ödenebiliyor

Yeni genelge ile 31 Ağustos tarihine kadar 250 kişiden az çalışanı olan ve kar paylaşımı anlaşması olmayan şirketler devlete ödemesi gerek tüm ek ödemelerden muaf olarak işçi başı 2000 Euro’ya kadar prim ödemesi yapabilecek. Hem şirket hem de çalışan için ödenecek prim sosyal ek ücretler ve vergiden tamamen muaf olacak. Ancak şirketler için herhangi bir mecburiyeti yok dileyen şirket bu hakkı kullanabiliyor

Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire de, tüm şirketlere yaptığı çağrıda bu zor günlerde çalışan işçilerini cesaretlendirmek için vergiden muaf en az 1000 Euro risk primi ödemeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye3403

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur