Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

VERGİ YARDIM PAKETİ VE YARDIM ÇEKLERİNE DAİR HERŞEY

Hashtag

Kongre, koronavirüs pandemisinden etkilenen milyonlarca insana yardım için 2 trilyon dolarlık bir ekonomik yardım planı üzerinde anlaştı. Bu paket bireysel ödemeleri, işsizlik kapsamını, öğrenci kredisi değişikliklerini ve daha bir çok şeyleri kapsamaktadır.

Çekimi ne zaman alacağım?

Çek ödemelerinin dağıtımı önümüzdeki iki hafta içinde başlayacak ve çoğu kişiler için herhangi bir işlem yapılmaksızın otomatik olarak dağıtılacaktır.

Çekimin miktarı ne kadar olacak?

Çekler kişi başına $1.200, ortak başvuruda bulunan evli çiftler için $2.400 ve çocuk başına $500 olacaktır.

Çeklerde gelir limiti var mı?

Toplam bireysel geliri $75.000, vergisini beraber yapan evli çiftler için $150.000 dolar olarak hesaplanmıştır. Bu tutarların üzerinde gelire sahip kişilerde, ödeme tutarı her $100 dolarda $5 dolar azalmaktadır. Geliri, bireysel $99.000 ve evli ciftler olma üzere $198.000’i aşan ve çocukları olmayan kişiler dahil değildir.

2019 veya 2018 vergi beyannamesinde bulunan kişiler, kişi başına 1.200 dolara, evli çiftler için 2.400 dolara ve her çocuk için 500 dolara kadar ekonomik yardım ödemesi alacaktır.

IRS ödemeyi nereye gönderecek?

Bireylerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. IRS, ekonomik yardım ödemesini otomatik olarak hesaplar ve gönderir.

2019 vergi beyannamelerini daha önce yapmış olanlar için IRS, ödeme tutarını hesaplamak için bu bilgileri kullanacaktır. 2019 vergisini henüz yapmamış olanlar için IRS, ödemeyi hesaplamak için 2018 rakamlarını kullanacaktır. Ekonomik yardım ödemesi, verginizi yaparken kullandığınız banka hesabına yatırılacaktır.

Genelinde vergi beyannamesinde bulunmuyorum. Bu ekonomik yardım ödemesinden yararlanabilirmiyim?

Evet. IRS, SSA-1099 veya RRB-1099 formlarını vergi beyannamesi vermek zorunda olmayan kişilere Ekonomik Yardım Ödemeleri hesabını yapmak için kullanacaktır.

2018 veya 2019 vergi beyannamemi yükümlülüğüm olduğu takdirde yapmadım. Yine de ekonomik yardım ödemesi alabilir miyim?

Evet. IRS, vergi beyanı yükümlülüğüne sahip olan ve henüz 2018 veya 2019 vergi beyannamesinde bulunmayan kişileri, ekonomik yardım ödemesini alabilmeleri için en kısa sürede başvurmaya çağırmaktadır.

OĞUZ ÖZDEMİR

https://www.facebook.com/OguzOzdemir

. Towntalk
remove_red_eye1434

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur