Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BAŞKONSOLOSLUK'TAN AÇIKLAMA !!

Hashtag

Türkiye’ye seyahat etmek mümkün mü? Fransa’dan “tahliye” uçuşları planlanıyor mu?

Fransa’da devam eden koronavirüs salgını, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının da kafasında da soru işaretlerine neden oluyor. Paris Başkonsolosluğu, Fransa’da Türk vatandaşlarının en çok sordukları sorulara sosyal medya üzerinden yanıtlar verdi.

Türkiye’ye seyahat, Fransa’dan tahliye uçuşları gibi sorulara Paris Başkonsolosluğu’nun verdiği cevaplar ise şu şekilde:

Türkiye’ye seyahat edilmesi mümkün mü?

Şu an itibariyle Fransa ile Türkiye arasında uçuş bulunmamaktadır. Yukarıda da vurgulandığı üzere, mutlak bir mecburiyet içermediği takdirde, hava, kara, denizyoluy Fransa içi ve yurtdışı yolculuklardan kaçınılması, hiçbir surette risk alınmaması büyük önem taşımaktadır. Türkiye’nin yurtdışından gelişlerde, keza “Schengen” bölgesine giriş ve çıkışlar dahil ülkeler arası yolculuklarda kapsamlı ve anbean değişebilen seyahat kısıtlamaları uygulandığı gözönünde bulundurulmalıdır.

Mevcut şartlarda, gerekli ön araştırma titizlikle yapılmadan ve her aşaması teyit edilmeden seyahate çıkılmaması esastır.

Daha önce satın alınmış uçak biletlerine ilişkin tüm işlemlerin ilgili havayolu firmalarıyla temas ederek gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Fransa’dan “tahliye” uçuşları planlanıyor mu?

Öğrenim veya kısa süreli turizm amacıyla Fransa’da bulunan vatandaşlarımızın ülkemize dönüşü 17 Mart tarihli uçuşlarla ve 14 gün karantina şartıyla sağlanmıştır.

Bu aşamada Fransa’dan ülkemize planlanmış “tahliye” seferi bulunmamaktadır. Bu konuda olabilecek tüm gelişmeler sosyal medya hesaplarımız üzerinden en süratli şekilde duyurulacaktır. Makamlarımızca yapılan resmi açıklamalar dışındaki paylaşımlara itibar edilmemelidir.

Covid-19 kaynaklı vefatlarda cenazelerin ülkemize nakli mümkün mü?

Covid-19 sebebiyle olan vefatlarda, cenazelerin ülkemize nakli mümkündür. Bunun için, cenaze firmalarıyla görüşülmesi, Fransa’daki gerekli idari sürecin tamamlanması ve Başkonsolosluğumuza başvurulması yeterlidir. Cenaze nakillerinde sorun yaşanmamaktadır.

Başkonsolosluklar bu dönem açık mı? Randevu alıp işlem yaptırılması mümkün mü?

Başkonsolosluklarımızda sadece mutlak aciliyet içeren ve zamanında yapılmaması halinde vatandaşlarımızın hak kaybına uğrayacakları durumlarda, işlemin sözkonusu ivediliğinin teyit edilmesi ve önceden randevu alınması halinde başvuru kabul edilebilmektedir.

Çalışma düzenimize ilişkin detaylı bilgilere ‪https://www.facebook.com/184645888316553/posts/3443632929084483/?d=n‬ bağlantısından ulaşılması mümkündür.

Aynı şekilde, postayla yapılabilecek işlemlere ilişkin duyurumuza ‪https://www.facebook.com/184645888316553/posts/3449188711862238/?d=n‬ bağlantısında yer verilmiştir.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye3340

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur