Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA YAŞAYAN TÜRKLERİN DİKKATİNE !!!

Hashtag

Korona virüs (covid-19) salgını ile mücadele edildiği bu zor dönemde toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bu gibi insani krizlere karşı özel önem taşımakta.

Belçika’da yaşayan insanlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizde bu salgınla mücadele bağlamında başlatmış oldukları #BizBizeYeterizTürkiyem kampanyasına yapmakta olduğu cömert ve gönülden katkılar takdirle karşılanmaktadır.

Büyükelçiliğimiz, Başkonsolosluklarımızın da işbirliğiyle sosyal medya hesaplarından kampanya bilgilerini paylaşmış, bu duyurular Belçika’daki Türk sivil toplum kuruluşları ve yerel Türk basın organları aracılığıyla en geniş kitlelere duyurulmuştur. Katkılara çok teşekkürler.

Aynı zamanda Belçika içindeki dayanışma yardımlarını memnuniyetle izlemekteyiz. Kökeni, dini ne olduğuna bakılmaksızın ihtiyaç sahibi Belçikalılara, derneklerimiz, iş insanlarımız, maske olsun, gıda olsun bir dizi destek sağlamaktalar. Bunları destekliyoruz ve teşvik ediyoruz. Bu girişimlere destek veren insanlarımızla gurur duyuyoruz. Komşusu açken tok yatmayı zul gören bir inancın ve kültürün temsilcileri olarak insanlarımızdan Allah razı olsun. Bu yardımları gördükten sonra, Belçika’da yabancılara sıcak bakmayan, yaftalayan kesimlerin hatalarını anlayacaklarını da umarız.

Önümüzdeki günlerde mübarek Ramazan ayını idrak edeceğiz. Belçika’da geçici süreyle bulunup salgın nedeniyle evlerine dönemeyen gençlerimiz, insanlarımız ve sokağa çıkamayan yaşlılarımız başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi insanlarımıza, bizlere haber vermeleri halinde, bu ayda erzak kolileri ulaştırabilmek için yardımseverlere çağrıda bulunmak istiyoruz.

Başta uçuşların durdurulması nedeniyle ülkemize dönememekten dolayı sıkıntıya düşen öğrencilerimiz olmak üzere yukarıda belirtilen kategoriye giren ihtiyaç sahipleri Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımıza e-posta gönderebilirler.

Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız mensuplarının gıda kolileriyle aktif şekilde destek verdiği bu kampanya çerçevesinde, ihtiyaç sahiplerine erzak kolilerinin hazırlanması ve teslim edilmesi konusunda yardımcı olmak isteyen insanlarımız, derneklerimiz ve iş çevrelerimizin Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza e-posta yoluyla başvurmalarını rica ederiz.

Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımızın iletişim bilgileri :

T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ

E-posta: <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a>

Telefon: +32 2 5061120 /+32 2 5134095

Nöbetçi / Acil Durum Telefonu: +32 474 02 01 21

T.C. ANVERS BAŞKONSOLOSLUĞU

E-posta: [email protected]

Telefon: +32 3 8207100

Nöbetçi / Acil Durum Telefonu : +32 487825966

T.C. BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞU

E-posta: [email protected]

Telefon: +32 2 548 93 40

Acil: +32 486 48 00 90

Nöbetçi / Acil Durum Telefonu: +32486480090

. Towntalk
remove_red_eye3050

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur