Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

HÜKÜMETE ÇAĞRI: "KAÇAKLARA OTURUM VERİLSİN"

Hashtag

Fransa’da “kaçaklara oturum kartı verin” çağrıları artıyor!

Fransa’da kaçaklara oturum kartı verilmesi ile ilgili çağrılar artıyor. Son olarak 17 dernek Meurthe-et-Moselle valiliğine kaçaklara oturum kartı ver çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz gün 104 milletvekilinin Başbakan Édouard Philippe yaptığı çağrı sonrası bugün de 17 dernek ve sendika, Meurthe-et-Moselle valiliğine bölgede kağıtsız olarak yaşayanlara oturum kartı verilmesi çağrısında bulundu.

Bu dernekler, bölgede yaşayan çocuğu okula giden ancak kendilerinin yasal olarak oturum hakkı bulunmayan ailelere oturum kartı verilmesini istedi.

Yapılan açıklamada, bu kişilerin herkesle eşit şartlarda sağlık hizmetinden yararlanması, kaçak çalışmanın önüne geçilmesi sebepleriyle oturum hakkı verilmesi istendi.

Sınırlar kapandı

Sınırların kapandığı ve bu kişilerin ülkelerine dönme imkanlarının da bulunmadığına dikkat çekilirken, bunları kaçak çalışma dışında başka bir imkanlarının olmadığı savunuldu. Özellikle sağlık ihtiyaçlarını gidermelerde yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi.

Doktora gitmeye korkuyorlar

Fransa Avukatlar Sendikası, Dünya Doktorları ve İnsan Hakları Ligi gibi derneklerin oluşturduğu kollektifin sözcüsü Philippe Leclercq, Birçok ailenin sağlık ihtiyacını gideremediğini hatırlattı. Doktora gitmekte çekinen bu kişilerin virüsü yayma ihtimali olduğu hatırlatıldı. Birçoğu da kaçak çalışan bu kişilerin yasal sınırlar içerisine alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: arti33.com

. Towntalk
remove_red_eye1636

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur