Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İngiltere’ye Türk İşadamından 300 Bin Euroluk Sağlık Yardımı

Hashtag

Sağlık alt yapısındaki yetersizlik nedeniyle Kovid-19 salgınında zor bir dönemden geçen İngiltere’ye Türk işadamı Yaşam Ayavefe, 300 bin Euroluk sağlık malzemesi yardımı yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ölü sayısı 20 bin eşiğini aşan ve sağlık ekipmanı (PPE) yetersizliği nedeniyle 120 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği İngiltere’de halen acil ameliyatlar dışında hiç bir cerrahi işlem yapılamıyor.

Hükümetin geç önlem alması, test kitlerinin yetersizliği gibi nedenlerden dolayı vaka ve ölü sayısındaki hızlı artış durduralamazken, hastanelerde kullanılan koruyucu malzeme eksikliği en fazla çalışanları olumsuz yönde etkiliyor.

İngiltere’nin bu zor döneminde Türk hükümetinin yaptığı sağlık malzemeleri desteği son bir haftadır ülkenin en çok konuşulan gündemi arasında yer aldı. İngiltere hükümetinden kaynaklanan gecikmeye rağmen Türkiye’den iki parti halinde gönderilen 84 tonluk sağlık ekipmanları hastane çalışanlarının can simidi oldu.

DUYARLI İŞ İNSANLARI DA DEVREYE GİRDİ

İngilter’nin sağlık alanında düştüğü zor durum karşısında duyarlı iş insanları da devreye girerek bu ülkeye destek oluyor.

Halen Yunanistan’da bulunan 37 yaşındaki genç işadamı Yaşam Ayavefe, İngiltere’ye 300 bin Euro tutarında 30 bin adet cerrahi önlük ve tulumu gönderdi.

İki yıl önce İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi NHS’te acil bir ameliyat geçirerek sağlığına kavuşan Yaşam Ayavefe, medyada yer alan İngiltere ile ilgili haberler üzerine harekete geçerek vefa örneği oldu.

Ayavefe, Türkiye'den temin ettiği 30 bin adet cerrahi önlük ve tulumu dün İngiltere’ye gönderdi. Yardım malzemeleri dün gece geç saatte Londra’ya ulaştı ve 10 büyük hastaneye dağıtımı gerçekleştirildi.

Cerrahi önlüklerin yetersizliği nedeniyle durma noktasına gelen bazı sağlık servislerinin bu yardımlarla kolaylaşması bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de otelleri ve turizm işletmeleri olan, İngiltere'de de yatırımları bulunan Yaşam Ayavefe’nin, daha önce bu ülkeye de büyük miktarda koronavirüs testi, ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptığı medyada yer almıştı.

KAYNAK:(EUROVİZYON: http://www.eurovizyon.co.uk/dunya/ingiltereye-turk-isadamindan-300-bin-euroluk-saglik-yardimi-h67260.html )

. Towntalk
remove_red_eye365

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur