Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA YASAKLANDI !!!

Hashtag

Avrupa Gıda ve Yem Güvenlik Sistemi (RASFF) nin uyraısı ile Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı tarafından Marmara markası ile Belçika'da çeşitli mağazalarda satılmakta olan "Kuru İncir" in Okratoksin A standardının aşılması nedeniyle tüketiminin sağlığa zararlı olduğu açıklanarak bu ürünün satıştan kaldırılmasına ve satın alan tüketicilerin geri iade etmelerine karar verdi.

Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı tüketicilerden bu ürünü tüketmemelerini ve ürünün satın alındığı satış noktalarına geri iade etmelerini istedi.

Ürün Tanımı

- Ürün kategorisi: kuru incir

- Ürün adı: Kuru İncir

- Marka: Marmara

- Ağırlık: 700 g

- Minimum dayanıklılık tarihi (DDM)

("Tercihen önce (veya sonunda) tüket"): 09/23/2020 - Lot: 090048474 / 2-11-728

"OKRATOKSİN – A" Nedir?

Bazı küflerin tahıllar, baharatlar, kahve, kuru incir ve kuru üzüm gibi ürünlerde oluşturduğu toksik (zehirli) bir maddedir.

Okratoksin-A (OT-A) başta Aspergillusochraceus ve Penicilliumviridicatum olmak üzere çeşitli Aspergillus ve Penicillium türleri tarafından sentezlenmektedir.

Bu toksik=zehirli madde, bağışıklığı baskılayıcılık, böbreklerde fonksiyonel ve yapısal bozukluklar, kanser oluşumu, sinir sistemini bozma gibi başta insan sağlığı için son derece ciddi yan etkilere sahip bir mikotoksindir.

Kuru üzüm üretim ve ticaretinde Okratoksin-A giderek artan, dikkatli olmamızı gerektiren bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır

Haber Kaynağının Orjinali : http://www.afsca.be/consommateurs/rappelsdeproduits/2020/2020-04-24.asp

. Towntalk
remove_red_eye2930

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur