Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA ALINAN SON KARARLAR

Hashtag

Pazartesi günü korona krizinde ilk bölüm başlangıcı ilk serbest normalleşme olacak. Belçika Federal Başbakanı Sophie Wilmès açıklamalarında söylediği, 4 Mayıs pazartesi günü tedbirlerde, hayatımızda neler değişecek...

-------------Spor veya araba sürmek

Örnek verecek olursak, sadece küçük çocukları olan ailelerin ormanda yürüyüş için araba ile seyahatlerinde ve kullanmalarına izin verildi. Bunu genişletirsek, kriz merkezi sözcüsü Yves Stevens “Jogging, yürüyüş, golf ve diğer açık hava sporlarını yapmak için bu yapacağınız yerlere araba yolculuğu. Ayrıca balık avlamaya gitmek için, Koronavirüs öncesi yaptığınız sporlardan tenis oynamak için tenis kulübünüze gidebilirsiniz”diye açıklıyor.

-------------İki kişiyle açık hava etkinlikleri

Eğer yürüyüşe, koşuya veya bisiklete binmek isterseniz, bunu en fazla iki kişi ile yapabilirsiniz. Şimdiye kadar bu sadece bir kişi ile mümkündü. Bakan Weyts “ sadece atletizm, yelken, golf veya tenis'in yanında, aynı zamanda diğer sporlarda yapabilirsiniz. Ancak yarışma yine yasak"dedi.

------------İşletmeler yeniden açılıyor

Birçok şirket Pazartesi günü kapılarını tekrar açacak veya birkaç hafta içinde ilk kez çalışabilecekler. 1,5 metrelik mesafeye korunmalı, yine sosyal mesafe kurallarına uymalı veya gerekli koruyucu önlemleri alınmalı. Sendikalar ve işverenler bu konuda anlaşmalar yaptılar ve her sektör için protokoller hazırlandı. Bu sektörler dışındaki şirketler, bu anlaşmaları kendi iş yerlerine uygulamak için, bu durumu bağlı oldukları sendika ve kurumlara danışarak kendi iş yerlerini açabilirler. Sosyal denetim yetkilileri her şeyi denetleyecekler ve her şeyin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaya çalışacaklar.

--------------Kumaş ve dikiş atölyelerinin açılmasına izin verildi

Tüm mağazalar 11 Mayıs'ta açılacak, ancak kumaş ve dikiş ve örme dükkanları için bir istisna yapıldı. Bu çalışma yerlerinde ağız maskeleri zorunlu.

-------------Toplu taşımada ağız maskeleri mecburi

Pazartesi günü istasyona girdiğiniz andan itibaren ağız maskesi takması zorunlu, mecbur oldu. 12 yaş üzerindekiler, platformlarda ve tren, otobüs ve tramvayda da maske takmak mecburi, zorunlu. 12 yaş altı çocukların ağız maskesi, maske takması gerekmiyor, zorunlu değil. Eğer o an ağız maskeniz yoksa, burnunuzu ve ağzınızı bir eşarp veya örtü ile kapatın. Polis ve yetkili çalışanlar bunu kontrol edecekler...

NMBS ayrıca bir dizi ek önlem alıyor. 11 Mayıs'tan itibaren istasyonlarda ağız maskeleri ve alkol jeli de satışa sunulacak. Artık eskisi gibi şefin düdüğüne alışkın olanlar, artık manuel değil şimdi istasyonlarda trenin kalkış son uyarı düdüğünü çalmak için elektronik bir düdük kullanılacak.

------------Ata binmeye izin verildi

Atınıza binmeye izin çıktı, ancak en fazla iki kişi olmak kaydı ile gezintiye çıkabilirsiniz.

------------Motosiklete de binebilirsiniz

Pazartesi günü motosikletle gezintiye çıkabilirsiniz. Ama sadece evinizin bulunduğu yerde bir tur. “kalabalık yerleri ziyaret etmeden. Bu motor sürüşünde üçten fazla motorla birlikte yapılmayacak ”diyor yeni karar.

-------Kreşlerde daha fazla çocuk için kapılarını açıyor

Flaman bölgesinde kreşlerde çocuk bakımı merkezlerinde, pazartesi gününden itibaren daha fazla çocuğa kapılarını açacak. Başlangıçta, anne ve babadan en az biri ev dışında çalışan kişilerin çocukları alınacak. Kreşlerde daha sonra, evde çalışan her anne - babanın çocukları da 18 Mayıs'tan itibaren hepsi alınacak.

------------Süpermarketlerde (Promo / Promotie) indirime tekrar izin verildi

Bakan Nathalie Muylle, süpermarketlerde tekrar indirim yapılmasına izin verdi. Önceki önlemlerde İnsanların birikmesini önlemek için indirimleri bir süre yasaklanmıştı.

-----------Araç Kontrol Teknikler

Araç muayene merkezleri, kontrol teknikler, binek otomobillerin periyodik muayenesi için pazartesi günü tekrar açılacak. Bu sadece Flaman hükümetinin bir kararı. Ayrıca Flaman hükümeti, geçici ehliyetlerin sürelerini 31 Aralık'a kadar uzatmaya karar verdi.

http://gazeteturk.be/

. Towntalk
remove_red_eye1009

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur