Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

GARANTİLİ KREDİLERE ONAY !

Hashtag

Küçük işletmeler haftaya 50 bin sterline kadar %100 devlet garantili krediye başvurabilecek

Yüzde 100 devlet garantili krediler kapsamında ilk 12 ay boyunca ana para veya faiz ödemesi talep edilmeyecek ve bu sürede faizler devlet tarafından ödenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Rishi Sunak, böylelikle bankaların paralarını geri alamama riskinin ortadan kalktığını ve bu durumun başvuruların onaylanma sürecini hızlandıracağını umduğunu söyledi. BBC tarafından yayınlanan habere göre, korona virüsten etkilenen küçük işletmelere yönelik proje kapsamında, iki sayfalık bir “self-certification” (kendi kendini belgelendirme) formunun online olarak doldurulması gerekecek.

Mevcut korona virüs yardımı kredilerine erişimin oldukça yavaş olduğu konusundaki endişelerin artmasının ardından bu yönde bir karar alındı. Maliye Bakanı Sunak, projenin gelecek haftadan itibaren başlayacağını ve başvuru yaptıktan sonra günler içinde kredilerin onaylanabileceğini söyledi. İşletmelere kredi sağlanması konusunda geciktikleri gerekçesiyle eleştirilen bankalar bu durumun ağır iş yükü, kredi kontrollerinin tamamlanması gerekliliği ve personel eksikliğinden kaynaklandığını söylüyordu. Devlet garantili kredi uygulamasıyla birlikte bankaların tamamlaması gereken birikmiş kredi kontrolleri düğümünü çözmek hedefleniyor.

UK Finance, Barclays ve Lloyds’un da aralarında bulunduğu büyük bankalar adına küçük işletmelere yönelik bir açıklama yayınlandı. Memnuniyetle karşılanan bu değişikliklerin, bankaların işletmelere daha hızlı bir şekilde kredi sağlanmasına olanak tanıyacağı belirtildi. Krediler konusunda başka büyük değişiklikler de yapıldı. Yeni krediler için başvuru yapacak olan firmaların, kriz sonrasında kendi ayakları üzerinde durabilecek durumda olacaklarını kanıtlamaları gerekmeyecek. Bunun yerine, geçmiş dönemlerde krizden önce kendi ayakları üzerinde durabildiklerini kanıtlamaları gerekecek. Firmalar, ekonomik belirsizlikler nedeniyle gelecek potansiyellerini kanıtlama konusunda zorlandıkları yönünde şikayetlerde bulunuyordu.

Maliye Bakanı’ndan kredilerin yalnızca 50 bin sterline kadar olanlarını değil, tüm kredileri güvence alması isteniyordu. Bakan Rishi Sunak, bunu yapmaya hazır olmadığını ve vergi mükellefleri açısından oluşacak risk ile küçük işletmelerin ihtiyaçları arasında bir denge kurması gerektiğini açıkladı. Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: “Tüm kredi projelerimize yüzde 100 garanti vermemiz konusunda hükümete çağrı yapıldığını duydum. Bunu yapma konusunda hala ikna olmuş değilim.

Bugünün ve yarının vergi mükelleflerinden, bazı durumlarda geri ödeme olasılığı çok az olan ve bu durumu korona virüsün etkileri nedeniyle oluşmamış olabilecek işletmelere neredeyse sınırsız miktarda kredi verilmesi gibi bir riski üstlenmelerini istememeliyiz.”

KAYNAK:(OLAYGAZETESİ: https://olaygazete.co.uk/business-ekonomi/garantili-kredilere-onay-cikti.html )

. Towntalk
remove_red_eye806

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur